Fireåringen sprudlet der hun hoppet i halmen. Hun har akkurat kommet til åpen gård, og skal utforske alt som skjer på tunet. Her kunne hun velge mellom å ri ponni, klappe dyr som kalv og sau, leke i sandkassa, kjøre leketraktorer, prøve hengekøyer og mye annet.

Åpen gård har vært arrangert i mange år, men i år kunne bondelaget tidlig konstatere at alle tidligere rekorder ble knust. Nærmere 3.000 mennesker antar de tok veien til arrangementet.

«Helt overveldende. Vi har aldri opplevd maken, og var heller ikke forberedt på så stort besøk», skriver Per Olav Hunskaar i Sandar Bondelagi en e-post.

– Helt vilt

– Jeg er litt forfjamsa over alle som kom. Det har vært helt vilt, forteller Thea Mørk Engelstad der hun står bak disken i butikken til Fat og Fe.

Klokka nærmer seg stengetid for arrangementet, og først nå har hun tid til å puste litt ut. Fra før arrangementet egentlig begynte var det kø gjennom hele butikklokalet.

Butikkens lager for iskrem er tømt, det samme gjelder for egg. Og i kiosken ute på tunet måtte man sende folk ut for å kjøpe inn ekstra forsyninger med pølser og lomper – to ganger. Sveler ble det også tomt for.

(saken fortsetter under bildeserien)

Bildeserie

Åpen gård

 

Les også: Strømmet til da hvalbåten var åpen

– Sinnssykt gode sveler

Langs Raveien sto bilene parkert hele veien fra Fevang skole til Tassebekk.

Til tross for den enorme tilstrømningen var de Sandefjords Blad møtte veldig fornøyde med dagen.

– Vi har vært her snart to timer. Svelene var sinnssykt gode. Og så har de mange flotte økologiske produkter her, forteller Kjell Mikalsen.

Også værgudene var velvillige. Mens sola skinte over Fevang, var det mørke skyer og ett og annet tordenskrall lenger inn i landet.

Les også: Motorsag og jubileum under Hælja Hime