Baby døde etter språkproblemer

Først etter å ha oppsøkt legevakten og deretter fastlegen, fikk kvinnen ambulanse til Sykehuset i Vestfold.

Først etter å ha oppsøkt legevakten og deretter fastlegen, fikk kvinnen ambulanse til Sykehuset i Vestfold. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

En fødende kvinne mistet barnet sitt etter at hun og hennes pårørende hadde språkproblemer med ambulansesentralen i Vestfold, melder NRK. Språkproblemene kan ha vært årsaken.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

I stedet for å bli sendt direkte til sykehuset, oppsøkte kvinnen Sandefjord legevakt og deretter fastlegen – som endelig sørget for at de fikk en ambulanse til sykehuset.

Dette bekrefter klinikksjef for AMK-sentralene ved Sykehus i Vestfold og Telemark, Jørgen Einerkjær, overfor NRK.

Mannen skal ha snakket relativt godt norsk, men det skal ha vært misforståelsene om hvordan det norske helsevesenet fungerer, og hvor sykehuset faktisk var.

AMK-sentralen forsøkte å forstå hva som feilet kvinnen. Menkvinnen fikk ambulanse først via legevakt og fastlege. Kvinnen var fødende, men barnet overlevde ikke.

Tilsyn

Hendelsen har ikke medført noen formell reaksjon overfor AMK-sentralen, men fylkeslegen har opprettet tilsynssak. Assisterende fylkeslege forteller NRK at AMK-sentralen burde ha kommunisert bedre med den pårørende som ringte på vegne av kvinnen.

AMK-sentralene i Vestfold og i Telemark jobber nå med å få etablert en online tolketjeneste. Det er håp om at dette skal være etablert innen jul.

Artikkeltags