Inviterer til folkemøte: Snart får du vite hvor Bane NOR vil ha dobbeltspor

3D-MODELL: I sommer la Bane NOR fram hvordan jernbanestasjonene i Sandefjord og Stokke kan bli seende ut. Her er et av eksemplene på ny Sandefjord stasjon i Gokstadkorridoren, hvor vi ser hovedatkomsten fra Peder Castbergs gate. Foto/illustrasjon: Bane NOR

3D-MODELL: I sommer la Bane NOR fram hvordan jernbanestasjonene i Sandefjord og Stokke kan bli seende ut. Her er et av eksemplene på ny Sandefjord stasjon i Gokstadkorridoren, hvor vi ser hovedatkomsten fra Peder Castbergs gate. Foto/illustrasjon: Bane NOR

Onsdag 5. desember skal Bane NOR legge fram sin anbefalte løsning for dobbeltspor.

DEL

Onsdag skal Bane NOR først informere kommunestyret om sin anbefalte løsning for dobbeltspor mellom Stokke og Virik i Sandefjord. Deretter inviteres det til åpent folkemøte i Hjertnes kulturhus klokka 19.00–21.00.

– Vi ønsker alle velkommen og håper mange vil delta for å høre om prosjektet og planene. Det blir også god anledning til å stille oss spørsmål og gi innspill, uttaler prosjektsjef Hanne Sophie Solhaug i Bane NOR i en pressemelding.

Under møtet vil det bli holdt en presentasjon som forklarer bakgrunnen for prosjektet, gjennomgår de forskjellige korridorene og deretter viser hvilken løsning Bane NOR anbefaler. Etter presentasjonen åpnes det for spørsmål og innspill til Solhaug og de øvrige representantene fra Bane NOR.

Etter at Bane NOR har lagt fram sin anbefaling, vil planen legges ut på høring.

Tre alternative korridorer

Mellom Stokke og Sandefjord har Bane NOR utredet tre alternative korridorer: Gokstad, Unneberg og Torp Vest. Den siste korridoren består av to alternativer: det opprinnelige forslaget (Torp Vest) og en linje via Storås.

De forskjellige korridorene har også forskjellige stasjonsløsninger ved Torp/Råstad og i Sandefjord by. Gokstad og Unneberg innebærer en stasjon øst for Torp i Råstad-området, mens Torp Vest har en stasjonsløsning som ligger rett ved inngangen til flyplassen.

I Sandefjord går korridorene Torp Vest og Unneberg til et stasjonsområde ved Sandefjord videregående skole. Gokstadkorridoren går til en ny stasjon i området der dagens jernbanestasjon ligger.

NY TOGTRASÉ: 5. desember offentliggjør Bane NOR hvilken korridor de anbefaler i Sandefjord. Først blir det offentliggjort i møte med kommunens politikere, og samme kveld blir det folkemøte på rådhuset. Deretter legges planen ut på høring.

NY TOGTRASÉ: 5. desember offentliggjør Bane NOR hvilken korridor de anbefaler i Sandefjord. Først blir det offentliggjort i møte med kommunens politikere, og samme kveld blir det folkemøte på rådhuset. Deretter legges planen ut på høring. Foto:

Artikkeltags