– Skulle gjerne sett at promillegrensen ble senket

BÅTFOLKETS DAG: Leif Rune Sundli i Sandefjord Motorbåtforening håper mange tar turen til innerst i Kilen lørdag.

BÅTFOLKETS DAG: Leif Rune Sundli i Sandefjord Motorbåtforening håper mange tar turen til innerst i Kilen lørdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Leif Rune Sundli i Sandefjord Motorbåtforening maner til måtehold på sjøen.

DEL

I år har det omkommet flere på sjøen enn i trafikken. I løpet av årets første fem måneder har det omkommet 37 mennesker på sjøen, mens antallet trafikkdrepte er 33. Leif Rune Sundli, som er med på å arrangere Båtfolkets Dag, synes det er en nedslående statistikk.

– Jeg vet ikke om dette kan knyttes opp mot promille på sjøen, men jeg skulle gjerne ha sett at promillegrensen på 0.8 prosent ble senket, sier han.

LES OGSÅ: Antall båtskader til himmels i mai

Ankerdram er lov

Det betyr ikke at Sundli mener at båtfolket skal være totalt avholdende om sommeren.

– Jeg har ikke noe imot at folk tar seg en ankerdram. Men har man inntatt ankerdrammen, bør man bli der man ankret opp og ikke kjøre videre samme kvelden, sier han.

Båtfolkets Dag arrangeres lørdag innerst i Kilen. Det blir et spesielt fokus på sikkerhet på sjøen denne dagen, blant annet bruk av redningsvest.

– Mitt inntrykk er at folk er blitt flinkere til å bruke redningsvest, og det gjelder særlig de som er ute i små båter med påhengsmotor, sier Sundli.

LES OGSÅ: Einar vil fylle opp i sjøen og bytte båtplasser mot kai og næringsarealer

Ut på fjorden

Ellers blir Båtfolkets Dag først og fremst et treffpunkt for folk som liker å ferdes på sjøen eller de som har planer om å sette sjøbein.

– Har kan du treffe erfarne båtfolk og prate om båtfag over en kaffekopp eller rett og slett bare nyte livet. Det er også muligheter for å gjøre en god handel, og det er flere båtleverandører som kommer med gode tilbud. Vi arrangerer også turer ut på fjorden, og har i år spesielt invitert funksjonshemmede som har lyst på en båttur, sier Sundli.

Båtlivets Dag er et samarbeid mellom Norges Seilforbund, KNBF, Norboat, Friluftsrådet og Jotun. Arrangementet er åpent fra 11–16 på lørdag.

LES OGSÅ: – Vesten ble redningen

Artikkeltags