Snart trengs det flere ladestasjoner i Sandefjord

LEDIG: På Tivolitomta var det onsdag formiddag flere ledige plasser for elbiler.

LEDIG: På Tivolitomta var det onsdag formiddag flere ledige plasser for elbiler. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sandefjord kommune er nesten klar for nye parkeringsregler fra sommeren av. Da må de ha «tilstrekkelig» mange ladestasjoner.

DEL

Parkeringsforskriften stiller krav om lademuligheter på parkeringsplasser der allmennheten tilbys parkering på vilkår, for eksempel mot betaling av avgift eller tidsbegrensing. Forskriften sier at det skal være tilstrekkelig antall plasser med lademulighet. Med dette menes at det i alminnelighet til enhver tid er en ledig plass med lademulighet. Kravet er begrenset opp til seks prosent av det totale antall plasser.

LES OGSÅ: Fått bulk på bilen? Slik kan du rette den ut på overraskende enkelt vis

Begrenset tid

Forskriften skulle egentlig tre i kraft ved årsskiftet, men er utsatt til 1. juli.

Rolf Austad, leder av parkeringsovervåkningen i Sandefjord kommune, sier de er i rute før den nye forskriften blir en realitet til sommeren.

– Her i Sandefjord sentrum har vi nok plasser allerede, men i sentrum av Stokke vil vi nok måtte etablere noen flere. Ladestasjonene er foreløpig gratis, men de har en begrensning på tre timers parkeringstid. Det er ikke meningen at folk skal komme på jobb om morgenen og la bilen stå til lading helt de drar hjem igjen om ettermiddagen, sier han.

LES OGSÅ: Derfor må du ta av deg denne jakka i bilen

Kan bli avgiftsbelagt

Hvor lenge parkeringen ved ladestasjonene skal forbli gratis kan ikke Austad si.

– Det kommer nye regler for dette, og det kan for eksempel bli at det gis adgang til å ta 50 prosent av vanlig parkeringsavgift på disse plassene. I dag er det forskjellig praksis fra kommune til kommune. Vi velger å la plassene være gratis til de nye reglene kommer, mens for eksempel Tønsberg tar full betaling for sine elbilparkeringsplasser, sier han.

Her kan du lese om kravene til lademuligheter etter parkeringsforskriften.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken