Gå til sidens hovedinnhold

Slik kan du som bileier unngå unødvendig verkstedregning i vinter

Artikkelen er over 2 år gammel

For å unngå rustne bremseskiver og unødvendig verkstedregning, oppfordrer NAF bileiere til å bremse hardt i ny og ne gjennom vinteren.

Rustne bremseskiver er et problem på nyere biler og elbiler. Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, har følgende tips å komme med i den forbindelse:

– Det er lurt å bremse hardt i kontrollerte former noen ganger gjennom vinteren for å få vekk rusten. Da unngår du unødvendige verkstedregninger, sier Sødal i en pressemelding til Sandefjords Blad.

Bakbremsene brukes mindre

På hverdagsreiser kjører vi rolig og bremser kontrollert. Det gjør at det er mindre bremsekraft på bakbremsene, som igjen betyr at mesteparten av bremsingen skjer med forbremsene, opplyser Sødal.

– Det blir rett og slett så lite bruk av bakbremsene at det danner seg rust på skivene der, sier han.

– Dessverre er det ikke uvanlig at folk må skifte skiver bak allerede etter at bilen har vært noen få år på veien, legger han til.

LES OGSÅ: Nå kommer politiet til Sandefjord for å roe bekymringene dine (+)

Større problem for elbiler

Ettersom bremsene brukes langt mindre på elbiler enn bensin- og dieselbiler, er dette en enda større utfordring for elbilistene.

– Elbiler har noe som heter regenerering. Det betyr at bilen på en måte bremser selv, samtidig som det gir strøm til batteriet. Konsekvensen er at bremsene brukes langt mindre og gir økt fare for rust, forklarer Sødal.

Oppbremsinger i kontrollerte omgivelser

Vinteren, som vi nå er inne i, byr på mye salting på veiene. Det gjør at det er ekstra viktig å være oppmerksom på å bruke bremsene litt.

– Noen harde oppbremsinger på parkeringsplassen hjemme eller i andre kontrollerte omgivelser, gjør at du kan unngå en regning på mange tusen kroner. Så det er lurt å være føre var, sier Sødal.

– Husk også å spyle bremseskivene litt ekstra når du vasker bilen, avslutter han.

LES OGSÅ: Dette gjør sentrumsbutikkene for å forberede seg til jul: – Jeg tror julestemning er smittsomt (+)

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.