Bjørnland ny sjef for Politiets sikkerhetstjeneste

Politimester Benedicte Bjørnland er ny PST-sjef. Foto: Per Gilding

Politimester Benedicte Bjørnland er ny PST-sjef. Foto: Per Gilding

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Politimesteren i Vestfold, Marie Benedicte Bjørnland (47), ble i statsråd i fredag utnevnt som sjef for Politiets sikkerhetstjeneste for en åremålsperiode på seks år.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Bjørnland kommer fra stillingen som politimester i Vestfold, en stilling hun har hatt siden 2005. Fra 2003 til 2005 var hun visepolitimester samme sted. Bjørnland er født i Kristiansand, men vokst opp og bosatt i Sandefjord.

- Bjørnland er en utviklings- og resultatorientert person som kan vise til gode resultater for det politidistriktet hun har ledet, heter det i en pressemelding fra Justis- og beredskapsdepartementet.

Bjørnland er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo. Hun kan vise til ledererfaring fra høyeste nivå i politiet og har lang erfaring både som politifullmektig, politiadjutant og politiinspektør i Tønsberg politidistrikt, senere Vestfold politidistrikt. I tillegg har hun vært dommerfullmektig ved Skien og Porsgrunn tingrett, og juridisk konsulent i Prisdirektoratet.

Stillingen som sjef for Politiets sikkerhetstjeneste ble ledig etter at Janne Kristiansen fratrådte stillingen 18. januar 2012.

LES OGSÅ: Bjørnland en av seks søkere

Artikkeltags