Gå til sidens hovedinnhold

Drammen-investor stakk av med denne eiendommen

Artikkelen er over 3 år gammel

– Interessen fra Oslo-området er sterkt økende, og prisene skyter i været.

Det sier eiendomsmegler i Q4, Rune Allerød. Etter åtte visninger på én uke aksepterte selgerne tirsdag et bud på handelseiendommen Hinderveien 6.

Ikke overraskende var det tre investorer som til slutt kjempet om eiendommen, derav to fra Oslo og én fra Drammen. Etter flere intense budrunder stakk drammenseren av med Hinderveien 6 – til en pris like i underkant av 30 millioner kroner.

Dette er nesten to millioner kroner over prisantydning.

–  Vi har mange eksempler på Oslo-kjøpere som ønsker å investere i Sandefjord, og dette forsterker denne trenden. Men nå begynner vi å se nye nivåer prismessig igjen. Det er ett steg videre, mener Allerød.

LES OGSÅ: Over 700 har meldt sin interesse for dette prosjektet

– Område i vekst og solid leietaker

Han kan ikke gå ut med navnet på kjøper ennå, men påpeker at det er flere faktorer som dro opp prisen på Hinderveien 6.

Eiendommen ble solgt av Kilen Holding, et aksjeselskap eid av sandefjordstrioen Øistein Skjerven, Erik Steinsholt og Carl C. Fon –  som for øvrig overtok Dokken-kvartalet tidligere i år.

Byggmax står for majoriteten av leieinntektene på et par millioner kroner i året og har over 10 år igjen av leieavtalen.

– Pindsle som område er nummer én, og så er det Byggmax som er en solid leietaker. De har vært i bygget i 10 år, har forlenget avtalen med 10 år og er en kjede i vekst. Det signaliserer til markedet at dette er et sted de ønsker å være. Investorene leter etter objekter som har solide og lange leiekontrakter, sier Allerød.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Kan trenden med flere og flere Oslo-kjøpere og økende priser ha noen negative konsekvenser for næringssalget i fremtiden?

– Jeg vil heller snu på det og se positivt på at det er kapital på vei inn i Vestfold og Sandefjord. Det er tunge investorer som vil inn, og dette vil igjen skape utvikling. Det er profesjonelle aktører som har evne og muskler til å løfte prosjekter videre, så jeg ser ikke noe negativt i det. I forhold til Norges Bank og de lange rentene er også utsiktene gode. Det er lave renter over lengre tid, sier eiendomsmegleren.

LES OGSÅ: Nå er denne handelseiendommen til salgs

Høysesong for næring

I motsetning til boligmarkedet, går han og resten av næringsmarkedet nå inn i den mest hektiske perioden av året.

– Høsten og opp mot jul er høysesong for oss som driver med næring, og mange ønsker å plassere, av skattemessige årsaker, penger og gjøre regnskapsmessige grep. Dette var liksom starten for oss, og vi var spent på hvordan dette ville gå, men konklusjonen er klar: Det er et vanvittig trøkk i markedet og en stor etterspørsel etter slike eiendommer. Vi hadde totalt 17 interessenter, hvor åtte var på visning. Det viser at markedet er der, sier Allerød, som påpeker at næringseiendom opp til 50 millioner kroner er av størst interesse per dags dato.

Hva angår Oslo-kjøpere, mener eiendomsmegleren at bedre infrastruktur har gitt en ketchupeffekt.

– Vi prøver selvfølgelig å fortelle markedet at det kan være lurt å realisere nå. Det er ikke noe fasitsvar på dette, men vi skal nok en ni år tilbake for å se tilsvarende marked. Det måler vi i pris, pris per kvadrat og omløpshastighet. De gode eiendommene ligger vanligvis maks en uke i markedet før de er solgt, sier Allerød.

Kilen Holding AS

Eies med en tredjedel hver av Fon Holding AS (Carl Chr. Fon), Solberg Næringspark AS (Erik Martin Steinsholt) og Rico mat AS (Rico Eiendom AS - Øistein Ludvig Skjerven 50 prosent).

Eier blant annet Byggmax-eiendommen og Skitt Fiske på Pindsle, Kongens gate 15, vis a vis tidligere Fotograf Jørgensen, og parkeringsområdet Sandefjord Areal i bakgården samme sted.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.