Snart blinker det ikke grønt her mer

SLUKKES: Du må se langt etter dette lyset når du passerer bomstasjonene framover.

SLUKKES: Du må se langt etter dette lyset når du passerer bomstasjonene framover. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Når lyssignalene slukkes må du på nett for å få oversikt over bompasseringene dine.

DEL

Alle lyssignal i bomstasjoner over hele landet slukkes samtidig 6. april 2019. Ifølge Vegdirektoratet er det flere årsaker til at lyssignalene nå tas ned.

Først og fremst koster det mye penger å etablere og drifte lysene, såkalte kvitteringslys for passeringer, som står plassert foran hver bomstasjon i hele landet. I tillegg er det usikkert hvor stor nytte trafikantene har av lyssignalene.

– Vi har derfor besluttet at alle lyssignal i bomstasjoner skal fjernes, opplyser Egil Aasheim, som leder Kontor for AutoPASS i Statens vegvesen, Vegdirektoratet.

Kan ta noe tid før stolpene fjernes

Forslaget om å fjerne lyssignalene har vært ute på ekstern høring der både bompengeselskaper, bilbransjen, kommuner, fylkeskommuner og andre samarbeidspartnere har fått mulighet til å komme med innspill. Konklusjonen er at alle lyssignal i landet skal tas ned.

– Vi regner imidlertid med at det vil ta noe tid før vi får fjernet alle lysstolpene i hele landet, men vi vil sørge for at dette skjer så snart det er praktisk mulig, opplyser Aasheim. 

Det blir heretter ikke satt opp lysstolper på nye anlegg. Opplysning om passering vil du framover få hos selskapet du har tegnet AutoPASS-avtale med.

Aasheim kan fortelle at dette er ett av flere tiltak i forbindelse med gjennomføringen av bompengereformen, der det er ønskelig å forenkle innkrevingen av bompenger for å få til mer effektiv drift.

Artikkeltags