(Gjengangeren)

Personen er funnet død inne i en av leilighet i rekkehuset som ble totalskadet i brannen på Borre lørdag.

Meldingen om dødsfallet kom fra politiet klokken 19.29.

Det har etter brannen vært én person som ikke var gjort rede for. Vedkommende var meldt savnet og brannmannskaper lette etter vedkommende inne rekkehuset.

Klokka 20.20 melder Vestfold-politiet at én person fortsatt er savnet. Det jobbes med å avklare om dette er avdøde.

Pårørende til savnede er varslet, opplyser politiet.

Avventer etterforskningen

– Vi kan ikke utdype noe mer nå, sier operasjonsleder hos politiet, Roger Aaser. Vi har jobbet med avhør for å få en oversikt over hendelsesforløpet.

Aaser forteller at det ikke kan søkes mer inne i rekkehuset.

– Brannvesenet mener at det ikke er trygt å gå inn ennå. Da må vi bare avvente. Åstedet skal sikres. Det må luftes og vi må ha mer lys, sier Aaser i 21-tiden lørdag.

Var lenge savnet

Det var i 18-tiden at politiet startet med avhør av vitner. En beboer var da savnet.

Etter det avisa erfarer var dette en person som oppholdt seg i leiligheten der brannen startet.

– Brannvesenets røykdykkere foretok et grovsøk uten funn i leiligheten der brannen oppsto, men de måtte trekke seg ut da brannen spredde seg så kraftig, sier brannsjef Per Olav Pettersen.

Det var fare for spredning og eksplosjoner i den voldsomme brannen.

Første melding om brannen

– Det er full fyr i en leilighet og fare for spredning til naboleiligheter, opplyste Vestviken 110-sentral etter at brannvesenet var framme på brannstedet ved 16.30-tida lørdag.

Det ble raskt klart at det også var muligheter for propan-/acetylen-eksplosjon på stedet. Vestviken 110-sentral advarte da alle skuelystne, og ba dem om å holde en avstand på 300 meter.

Overtent leilighet

Da brannmannskapene ankom stedet var én leilighet overtent, med fullt utviklet rombrann i det meste av leiligheten innvendig og den var nærmest omspent av flammer, informerer Vestfold Interkommunale Brannvesen.

– Rett før kl. 17:00 hadde brannen spredd seg til hele bygget, som er ca. 40 meter langt og 10 meter bredt, med en rekke leiligheter. Et antall beboere ble evakuert av politiet før brannen spredde seg, sier brannsjef Per Olav Pettersen.

Klokken 17.02 sto hele takkonstruksjonen i full fyr.

Ikke farlig innendørs

En drøy time etter at brannen ble meldt inn ville politiet i Vestfold fremdeles at folk skulle holde avstand til brannstedet:

– Det skal ikke være farlig å oppholde seg innendørs i området, men vi ber publikum holde seg unna åstedet utendørs.

LES OGSÅ: (+) Naboer så flammene fra vinduet: –

Så flammer på lang avstand

– Det var i den midtre leiligheten brannen startet, forteller avisas journalist. Hun har snakket med politiførstebetjent David Bakke på brannstedet.

Klokken 18.10 virker det som om det er kontroll på selve brannen. Men det er naturlig nok for tidlig å si noe om årsak. Flammene fra brannen har vært synlige på lange avstander. Hele rekkehuset med 10 boenheter er totalskadet.

Bildeserie

Brann i rekkehus på Borre

 

Totalskadet i brannen

I 18-tiden er det kontroll på brannen.

– Hele bygget er tapt. Det pågår fortsatt slokkeinnsats på stedet. Med lift som slokker taket, samt brannmannskaper med strålerør rundt bygget. Det er ingen innvendig røykdykkerinnsats, sier brannsjef Per Olav Pettersen.

Et tyvetalls brannmannskaper fra stasjonene Kopstad, Tønsberg, Nøtterøy og Stokke var alle i innsats. Det var også to ambulanser og politi på stedet.

Bygget eies av Horten kommunale boligstiftelse, informerer Vestfold Interkommunale brannvesen.