På grunn av ekstrem skogbrannfare innførte Sandefjord Brann og Redning innført totalforbud mot all åpen ild samt grilling i og nær skog, utmark, strender, holmer og skjær.
Nå åpnes det opp for grilling. Det forutsetter imidlertid at forholdene tillater det (altså grillinnretning, sted, omgivelser og vær/vindforhold).
Den enkelte er ansvarlig for grillingen og eventuelle konsekvenser.
– Nedbørsmengden har vært på beskjedne 8 mm, men sett i sammenheng med lufttemperatur på dag og natt, reduseres faren ned til et nivå hvor det kan grilles der det er forsvarlig, sier varabrannsjef i Sandefjord brannvesen, Carl Fritjof Jacobsen.
Bålforbudet opprettholdes. Dette forbudet gjelder også mindre bål – på bålplasser, friområder, i- og i nærheten av skog og mark.
– Det er forskjell på grilling og bål – og vi fraråder bruk av engangsgrill, sier Jacobsen.
LES OGSÅ: Sankthansbålet henger i en tynn tråd (+)
LES OGSÅ: Nå er det knusktørt i skogen – disse karene overvåker situasjonen for oss alle (+)