Humor og alvor for et grønnere liv

KLIMARÅDGIVER: Ingrid Næss-Holm er klimarådgiver for Kirkens Nødhjelp. Søndag kommer hun til temakvelden i Bugården kirke.

KLIMARÅDGIVER: Ingrid Næss-Holm er klimarådgiver for Kirkens Nødhjelp. Søndag kommer hun til temakvelden i Bugården kirke. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Først er det stand-up for miljøet, deretter blir det mer alvor om klodens framtid.

DEL

Søndag klokka 19.00 er det «Kveldsåpent» i Bugården kirke. Temaet er klima og et «grønt liv». Det vet Ingrid Næss-Holm mye om. Sandefjordingen jobber nå i Kirkens Nødhjelp, og har tidligere vært leder i ungdomsorganisasjonen Changemaker.

Under «Kveldsåpent» vil Næss-Holm ta utgangspunkt i Bangladesh, der hun bodde i en betydelig del av oppveksten. Dette lavtliggende landet får merke konsekvensene av klimaendringer sterkt. En stor del av landet opplever å bli oversvømt når havnivået stiger, og orkanene og ekstrem nedbør i tillegg får vannet til å stige.

LES OGSÅ: Hun gir byen klimaråd

«Når det er de som har sluppet ut minst klimagasser som rammes hardest, er det tydelig at klimaendringene ikke bare er et miljøspørsmål, men også handler om rettferdighet. Næss-Holm har jobbet mye med ulike religioner, og kommer til å fortelle hvordan det å ta vare på skaperverket er sentralt i flere religioner».

Det skriver tekstforfatter og forlagseier Dag Knudsen i en pressemelding om arrangementet. Knudsen, som skal lede kvelden, er selv utdannet i klima- og miljøfag fra Universitetet i Oslo. Han er tidligere barne- og ungdomsarbeider i Bugården kirke.

Gynt, Trump og Tesla

Før han slipper til Næss-Holm vil han starte med et «stand-up»-kåseri av det humoristiske slaget. Det gjør han fordi han tror mange lett går lei og føler at det er for mye dommedagsprekener på dette området.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

«Jeg kommer til å blande inn alt fra Peer Gynt, Trump og klimaskeptikere, vinterkulda som slo til i år, Tesla, og selvsagt alt som er verdt å nevne av ekstremvær. Det er fullt mulig å formidle mye god informasjon gjennom humor, og i tillegg provosere til debatt», skriver han.

Målet med kvelden er å få en samtale om hva man faktisk kan gjøre, og hva som har betydning, både politisk, i menigheten og privat.

Gir vegetar-måltid

Bugården menighet viser torsdag et eksempel på hva som kan gjøres. Annenhver torsdag tilbyr menigheten middagssamlinger klokka 16.30. Nå er det vegetarmat på menyen.

«En grønn middag i uka er også en innsats for miljøet. Vi håper flere tar med seg oppskriften og prøver selv en annen gang», skriver Knudsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.