15-årig syklist ble løpt etter med kniv

Den 15 år gamle gutten som opplevde at en gutt med kniv løp etter ham onsdag kveld, var i området rundt Bugården kirke.

Den 15 år gamle gutten som opplevde at en gutt med kniv løp etter ham onsdag kveld, var i området rundt Bugården kirke.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi kommer til å kjøre ham fremover, sier moren bekymret.

DEL

En 15-åring på sykkel møtte tre hettekledde gutter ved Bugården kirke ved 21-tida onsdag kveld. En av dem løp etter 15-åringen med det som blir beskrevet som en lommekniv.

– Vi fikk meldinga klokka 21.11, og sendte øyeblikkelig patruljer til stedet, og søkte i området. Men vi fant ingen, sier krimsjef Ole Sølvik i Sandefjord-politiet.

Den 15 år gamle gutten som ble utsatt for den skremmende opplevelsen, dro fra kunstgressbanen i Bugården like før 21-tida onsdag kveld. Han syklet på sykkelstien i retning Bugården kirke, da han oppdaget de tre guttene. Da var klokka rundt 21.00.

– En av de tre guttene løp etter 15-åringen med en kniv i hånda. Det blir beskrevet som en liten lommekniv. Gutten dro rett hjem, og politiet ble tilkalt, sier krimsjefen.

LES OGSÅ: Mafiarettssaken: Ble pågrepet i Sandefjord

– Sjokkert

Moren til gutten, forteller til Sandefjords Blad at sønnen var i sjokk da han kom hjem.

– Det så ut som han var litt lammet. Han er jo en veldig blid gutt som pleier å fortelle ting, men han var veldig stille og rar da han satt seg ned. Så kom det frem, og da skjønte vi at vi måtte ringe politiet med en gang. Han var sjokkert og turde ikke gå opp i andre etasje alene en gang, sier hun.

Hun sier sønnen syklet rett inn mot Bugården kirke da han så kniven.

– Det er jo den trygge skoleveien hans på dagtid. Men da han passerte guttene ropte de og en kom etter ham med kniv. Han så det var lys ved Bugården kirke og syklet inn der med en gang han så kniven. Da han så lysende ved kirken regnet han med de ikke kom etter han. Der er det veldig åpent og lyst, så det var det som redda han, forteller moren.

Hun roser politiet for hvordan de håndterte saken.

Etter at hun hadde pratet med sønnen ringte de politiet, som hadde vært og spanet i Bugården.

– De spurte om de kunne komme bort til oss og ta en prat. Det tror jeg var til veldig god hjelp. Rett og slett kjempeflott gjort, sier hun. 

LES OGSÅ: To er siktet etter smellene i Sandefjord

Slik så guttene ut

De tre guttene blir beskrevet slik: 1) hadde mørk, tynn boblejakke med hette, 2) hadde en stor Helly Hansen-jakke med noe rødt og hvitt på. Han hadde en hettegenser under denne jakken, og 3) hadde mørk jakke, mørk hettegenser. Det var tredjemann som løp etter syklisten med kniven.

Ole Sølvik sier at politiet ser svært alvorlig på episoden.

– Ja, det gjør vi. Det er svært alvorlig å true andre med kniv. Det er svært skremmende for den som opplever det. I tillegg kan trusler med kniv ende i retten. Det er streng straff for slikt, sier politimannen.

– Har dere fått melding om flere lignende episoder i området?

– Nei, det har vi ikke, sier han.

LES OGSÅ: (+) Politiet: Dette var bakgrunnen for de kraftige smellene i helgen

15-åringen fikk aldri sett ansiktene, men mener guttene var eldre enn ham selv, ifølge moren.

Politiet ber publikum om tips

Sølvik sier at politiet ønsker tips fra publikum for å kunne oppklare knivtrusselen.

– Dersom noen har sett tre personer som kan ligne på beskrivelsen over, eller har andre, interessante opplysninger i saken, ber vi dem melde fra til politiet på 02800. Vi er interessert i observasjoner fra rundt klokka 20.45 onsdag kveld, i området rundt Bugården kirke og ved Nygårdsveien, sier Ole Sølvik.

LES OGSÅ: Mann i 30-årene sitter i avhør

– Vi får bare håpe de blir tatt. Det er ikke flere som skal få oppleve sånt. Det er ikke greit, sier moren, som kommer til å kjøre sønnen i tiden fremover.

– Vi lar han ikke sykle hjem lenger nå. Det er veldig synd at noe slikt skjer. Han er ikke noe redd type til vanlig, men det er klart at det her henger litt i. 

Artikkeltags