Rungende ja til nytt Bjørnars

Sandefjordingene har handlet og tippet hos Bjørnar Hynnes «snarkjøp» siden midten av 1980-tallet. Fram til ny bygget står ferdig, skal Hynne drive midlertidig i de gamle verkstedlokalene til Liverød Auto.

Sandefjordingene har handlet og tippet hos Bjørnar Hynnes «snarkjøp» siden midten av 1980-tallet. Fram til ny bygget står ferdig, skal Hynne drive midlertidig i de gamle verkstedlokalene til Liverød Auto. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Planpolitikerne er begeistret for byggeplanene i Haukerød-krysset.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Nylig tok de folkevalgte som behandler byggesaker stilling til om Bjørnar Eiendom AS skal få tillatelse til oppføring av 7.000 kvadratmeter med forretninger og leiligheter redd sør for Haukerød-krysset. Det samme stedet der Joker og Jafs ligger i dag. På folkemunne gjerne kalt Bjørnars.

Det har tidligere kom met inn enkelte merknader til prosjektet. Det er blant blitt pekt på økt trafikk i området, støy, parkeringsproblemer, økt handel utenfor sentrum og nærhet til landbruksområder.

LES OGSÅ: Mer søndagshandel

Ønsker lykke til

Rådmannen innstilte likevel positivt til prosjektet, og politikerne følger altså opp.

– Det er flott at en aktør som har holdt på så lenge, nå vil utvide. Det blir et flott prosjekt. Jeg kjenner også til at det er planer om en ytterligere utvidelse som vil supplere dette. Det er veldig hyggelig at noen vil investere og utvikle – så fra Høyre vil sier lykke til, sier leder i planutvalget, Tor Steinar Mathiassen.

LES OGSÅ: Bjørnars Snarkjøp flinkest i klassen

– Dette er fint både hva gjelder næring og bolig, følger SVs Arne Larsen opp og får støtte fra Arbeiderpartiets Grethe Paaske Gulbrandsen.

– Helt i tråd med slik vi ønsker det. Et vellykket prosjekt. Dette blir veldig bra, sier hun.

Bekymret for trafikken

Den eneste som nærer en viss skepsis til prosjektet, er Roar Berggren (H).

– Et spennende og fint prosjekt, men den trafikale problematikken i Haukerød-krysset er ikke tatt tilstrekkelig opp. Problemene blir ikke mindre med dette prosjektet. Det burde vært nøyere vurdert, sier han.

LES OGSÅ: Her er det planlagt butikker og 40 leiligheter

Starter opp snart

Den blide kjøpmannen Bjørar Hynne, mannen bak Bjørnar Eiendom AS, forteller at han har stort tro på at byggingen kan starte allerede over sommeren.

Det er veldig hyggelig at noen vil investere og utvikle.

– Vi håper på å legge ut leilighetene for salg om kort tid, sier Hynne.

Kjøpmannen skal altså selge og leie ut det meste av bygningsmassen, men han vil fortsette med tippevirksomheten og med utleie av solsenger.

Artikkeltags