Gå til sidens hovedinnhold

Snart vann på Hvidts plass

Artikkelen er over 6 år gammel

Neste fredag skrus vannet på i den restaurerte fontenen på Hvidts plass.

Den omfattende oppgraderingen av Hvidt plass i Storgata nærmer seg avslutning. Denne uka har Fonteneteknikk montert den gamle, men nå restaurerte fontenen. Vannet skrus på om ei uke, og etter planen blir det en markering uka etter, når alt er på plass.

Tidligere sto det et gjerde rundt fontenen. Det blir ikke satt opp. I stedet blir det mulig å gå helt inn til bassenget, der vannet kommer i fossefall fra de to skålene over. Den øverste skåla får sprut. Det kommer også blomsterbed og benker.

Mens vannet før kom direkte fra vannledningen, går vannet nå i et kretssystem med pumpe og rensing. Det blir dessuten montert lys i basseng og skåler.

Men det er mer enn bare «ny» fontene på plassen. Området mot Halvorsen konditori er stengt for biltrafikk. Nå ledes trafikken en-veis fra Stockfleths gate og inn i Storgata rundt fontenen på sørsiden. På det nye publikumsarealet, som er belagt med granittstein, blir det uteservering.

– Trafikken var to-veis før, og det ga et litt vilt kjøremønster, sier avdelingsleder Åge Haraldsen i teknisk etat.

Opprinnelig ble det satt av 3,2 millioner kroner til oppgraderingen av Hvidts plass. Den endelige sluttsummen er ikke klar, men ifølge Haraldsen blir prislappen en god del lavere.

Kommentarer til denne saken