Nå blir det streik mot NIS-forskriften: – Kampen for alle våre arbeidsplasser er ikke over

NYTT REGISTER: MS Color Fantasy, som går på ruta Oslo-Kiel, kan bli registrert i Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS).

NYTT REGISTER: MS Color Fantasy, som går på ruta Oslo-Kiel, kan bli registrert i Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS). Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Norsk Sjømannsforbund har besluttet å avholde politisk streik på Color Lines skip 22. februar mot den foreslåtte NIS-forskriften - som gjør at 700 sjøfolk kan miste jobben.

DEL

Streiken er i forbindelse med regjeringens forslag om en endring av forskriften om fartsområdebegrensing på punktet om passasjerskip registrert i Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS), skriver Sjømannsforbundet i en pressemelding.

Den foreslåtte endringen i NIS-forskriften gjelder passasjerskip i fast rute i utenriksfart, og åpner for at f.eks. Color Line på visse ruter kan flagge om fra det ordinære norske skipsregisteret NOR, og over til NIS, for å erstatte de norske ansatte med billigere arbeidskraft.

– Regjeringen sier de forventer å ha forskriftsendringen for NIS på utenriksferjene klar innen første halvår. Dette er helt katastrofalt for oss, siden det da gir rederiet muligheten til å flagge ut Color Fantasy og Color Magic fra sommeren av, skriver hovedtillitsvalgt Ronny Øksnes i et infoskriv.

LES OGSÅ: Ferjeansatte raser igjen – 700 kan miste jobben

Markering foran Stortinget

LANG KAMP: De ansatte og tillitsvalgte i Color Line har lenge kjempet for arbeidsplassene. Til høyre står Ronny Øksnes. (Arkivfoto: Kurt André Høyessen)

LANG KAMP: De ansatte og tillitsvalgte i Color Line har lenge kjempet for arbeidsplassene. Til høyre står Ronny Øksnes. (Arkivfoto: Kurt André Høyessen)

I forbindelse med streiken blir det en markering på Eidsvolls plass, foran Stortinget, samtidig som den politiske streiken starter. Den politiske streiken og markeringen vil starte kl. 11, den 22. februar, og vil vare i to timer.

Øksnes skriver de er beredt til å kjempe videre mot forskriften.

– Kampen for alle våre arbeidsplasser er ikke over, uansett hva som blir sagt.

LES OGSÅ: Nå vet Color Line hvem som skal bygge nye «Color Hybrid»

Artikkeltags