En SB-tipser forteller onsdag kveld at Color Viking er på vei forbi Sandefjord og videre nordover i Oslofjorden. Tipseren har sett dette på nettstedet MarineTraffic.

En annen tipser kan bekreftet dette.

– Jeg har fått melding av kona mi som sitter på Color Viking. Hun forteller at de må legge til kai i Moss. De er ikke framme før klokken 24, sier Richard Stillwell.

Ferje skulle egentlig ha ankommet Sandefjord kl. 22.30.

– De har blitt fortalt at de som kjører bil ikke kan kjøre av båten fordi rampa i Moss er for lav i forhold til Color Viking. Det snakkes om å få tak i noen busser som kan kjøre dem til Sandefjord, sier Stillwell.

– Color Viking sliter med været. Stabilisatorer funker ikke som de skal og ferja må søke nødhavn i Moss. Det er mange reisende ombord, skriver en tredje tipser.

LES OGSÅ: Har deltidssykepleiere og leier inn vikarer til millioner: – Vi er så å si dårligst i klassen. Det er flaut. (+)

Håper å gå som normalt torsdag

– Det er et teknisk problem kombinert med været som gjorde at kapteinen går til Moss for å legge til der, forteller salgs- og markedssjef for Sandefjord, Erik Karlsen, i Color Line.

Det har vært seks meter høye bølger, ifølge Color Line.

– Det er ca. 60 passasjerer ombord som fraktes til Sandefjord. Foreløpig er planen å gå fra Sandefjord som normalt kl. 10 torsdag morgen, sier han.

Ifølge yr.no er det sendt ut kulingvarsel mellom Svenskegrensa og Stavern langs kysten. De melder sørvestlig stiv kuling på opptil 15 meter i sekundet.

LES OGSÅ: Storkjøkkenet kan havne på private hender, og det blir neppe på Nygård