Røkke stanser arbeidet med Store Blå på Fornebu

FOR HØYT: Store Blå blir for høyt for Bærum kommune, men det kan fortsatt bli noe av det massive bygget. Sandefjord kjemper for å få det til kommunen.

FOR HØYT: Store Blå blir for høyt for Bærum kommune, men det kan fortsatt bli noe av det massive bygget. Sandefjord kjemper for å få det til kommunen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Høydebregrensinger gjør at Kjell Inge Røkke ser seg nødt til å stanse arbeidet med skyskraperen Store Blå på Fornebu. Nå leter han etter ny lokasjon for bygget.

DEL

Politikernes nei til høyder gjør at det ikke blir noe av prosjektet Store Blå i Bærum. Det er Budstikka som melder.

– Med de høydebegrensinger som er lagt av Bærums folkevalgte, får ikke REV Ocean det nødvendige volum til å oppfylle ambisjonene om et slagkraftig internasjonalt havsenter, opplyser Torstein Storækre i FP Eiendom i sitt innlegg.

Dette setter ikke en stopper for bygget. Røkke jobber nå med å finne en annen beliggenhet for det. Sandefjord kommune jobber med å få skyskraperen til kommunen. Nabokommunen, Larvik, har også meldt sin interesse.

Ingen støtte

Det er til nå blitt investert 50 millioner i bygget. Skyskraperen skal være på 64 etsajer. Årsaken til dette er at det skal romme mye.

– Dette er en sak det åpenbart ikke har vært politisk flertall for i Bærum. Vi må bare ta til etterretning at Kjell Inge Røkke og Aker trekker planene. Hvis en 250 meter høy skyskraper er eneste måten de kan realisere Verdenshavens hovedkontor på, blir det ikke  på Fornebu. Et så stort og høyt bygg kan vi ikke gå inn for, sier gruppeleder i Bærum Høyre, Bjørn Røtnes, til Budstikka.

Ingen av de politiske partiene i Bærum har støttet høyhusplanene.

Artikkeltags