Gå til sidens hovedinnhold

Båttyv dømt til fengsel. Igjen.

Artikkelen er over 3 år gammel

I fjor sommer ble to personer pågrepet da de hadde cruiset rundt med en stjålet «Miami Vice-båt». Torsdag ble en av de dømt for tyveriet.

(Østlands-Posten)

Det var ingen usynlig båt de to mennene valgt å stjele fra Nedre Lågen båthavn i Larvik i fjor sommer. De to tyvene ble pågrepet av politiet etter en jakt med både båt og helikopter. Da hadde tyvene kjørt fra Larvik, rundt Østerøya til Lahellefjorden i Sandefjord.

Den nå 32 år gamle mannen som altså var en av tyvene er ikke ukjent i Larvik tingrett. Senest i mars i år ble han døm for andre forhold. Mannen har både vinning- og narkotikadommer på rullebladet. Når han denne uken igjen ble dømt var det heller ikke bare for båttyveriet.

Les også: Her blir båttyvene tatt

Oppbevarte GHB

Han var tiltalt for kjøring uten førerkort, kjøring av uregistrert bil, bruk av narkotika og bæring av kniv på offentlig sted. I tillegg var mannen tiltalt for oppbevaring av 3,7 dl GHB.

Mannen erkjente straffskyld for fem av sju tiltalepunkter, men han ville ikke vedkjenne seg skadeverk på den stjålne båten. Han forklarte i retten at det var kameraten hans som hadde påført båten skader, men han ble ikke trodd.

Det ble lagt fram et krav på 221.000 kroner fra If Skadeforsikring for kostnader knyttet til reparasjon av skader på båten, men kravet var ikke tilstrekkelig dokumentert og ble da ikke behandlet.

Les også: – Det er en skummel båt, så om man ikke vet hvordan man skal kjøre den kan det fort gå gærent

Flere dager i fengsel

Som en tilleggstraff til det som ble idømt i mars, blir mannen denne gang dømt til 30 dager fengsel med fradrag av to dager for varetekt. Han må også betale 4.000 kroner som erstatning til båteieren. Denne summen tilsvarer båteierens egenandel overfor forsikringsselskapet.

Lommekniven 32-åringen var i besittelse av blir inndratt og han må også betale 1.500 kroner i saksomkostninger.

32-åringen har et rusproblem, men forsøker nå å bli rusfri. I dommen tas det derfor hensyn til at mannen ønsker å sone straffen sin ved en behandlingsinstitusjon.

Dommen var enstemmig, og det er to ukers ankefrist.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.