Fratatt to kniver og kjørt til Sandefjord av politiet – få timer senere ble Thea (31) funnet drept

ÅSTEDET: Politiet fraktet den nå drapssiktede 45-åringen til Sandefjord, i nærheten av åstedet, kort tid før drapet ble begått.

ÅSTEDET: Politiet fraktet den nå drapssiktede 45-åringen til Sandefjord, i nærheten av åstedet, kort tid før drapet ble begått. Foto:

Bare timer før venner fant Thea Halvorsen Braavold drept, ble den nå drapssiktede 45-åringen fratatt to kniver i Larvik og kjørt til Sandefjord av politiet.

DEL

Politiet var i kontakt med siktede natten forut for drapet. Politiet kjørte mannen fra Larvik til Sandefjord, da han ikke hadde penger til å gjøre opp for en taxitur i Larvik.

– Dette var blant annet foranledningen til at politiet ble kontaktet av drosjesjåføren, opplyser leder av geografisk driftsenhet Vestfold, politiinspektør Øystein Holt.

45-åringen ble ransaket av politiet,. da ble det blant annet funnet to kniver på ham.

– Det var ikke store kniver. Så vidt jeg vet var det to mindre foldekniver. Han brukte ikke disse knivene til å true noen, sier Holt.

LES OGSÅ: Har timevis med video å gå igjennom

Ikke pågrepet

Politiet møtte drosjesjåføren og den siktede utenfor en bensinstasjon i Larvik.

Etter at patruljen fikk kontroll på mannen oppfattet de ikke mannen som ruset, truende eller utagerende. Ut fra mannens oppførsel fant de ingen grunn til å framstille han for lege. De var likevel i kontakt med vakthavende politijurist som ikke fant grunnlag for å pågripe mannen. Politiet var kjent med at mannen tidligere er dømt for et drap som han har sonet en dom for, sier Holt.

– Tror du ikke at folk flest synes det er merkelig at en dømt drapsmann, som går med to kniver på offentlig sted, får lov å gå videre av politiet?

– Det kan hende, men vi må huske på at patruljen ikke hadde grunnlag for å pågripe mannen. Han var ikke aggressiv og ble ikke ansett som syk av patruljen. Han sa at han skulle til Sandefjord fordi han hadde en kjæreste der. Da valgte politipatruljen å kjøre ham dit for å unngå at han tok en ny drosje han ikke kunne betale for, sier Øystein Holt.

Politiet satte den siktede mannen av ved syvtiden søndag morgen, ikke langt unna der den drepte kvinnen bodde, da han oppga til politiet at han skulle hjem til sin kjæreste.

LES OGSÅ: Drapssiktede forsøkt avhørt – måtte bryte igjen

Ingen sammenheng

Holt sier at patruljen ikke på noen måte kunne vite at det senere skulle begås et brutalt drap i Sandefjord.

– Det var veldig trist det som skjedde senere den natten, men vi må være forsiktige med å trekke noen sammenheng mellom det som skjedde i Larvik og det som skjedde i Sandefjord etterpå, sier Holt.

Avventer kritikk

Familiens bistandsadvokat, Mette Ackenhousen, sier til Sandefjords Blad at Halvorsen Braavolds etterlatte har vært kjent med disse opplysningene en stund, men at de ikke ønske å kommentere dette foreløpig.

Hun sier videre at hun håper politiet nå for ro til å etterforske saken ordentlig, og at hun vil komme tilbake med eventuelle kritiske spørsmål til politiet når etterforskningen er ferdig.

Ikke avhørt

Den tidligere dømte drapsmannen er nå siktet for drapet på Thea Halvorsen Braavold i Sandefjord. Politiet fikk like etter 15.20 søndag 2. februar melding om at en kvinne var funnet død i en leilighet i Sandefjord. Drøyt to timer senere, var 45-åringen pågrepet.

– Den siktede 45 åringen mener fortsatt at han ikke er i stand til å bli avhørt av politiet i forbindelse med drapet. Avhøret er derfor utsatt, men vil bli forsøkt gjennomført enten fredag eller i begynnelsen av neste uke, sier Øystein Holt.

Saken etterforskes for fullt og politiet er fortsatt interessert i informasjon som kan bidra i etterforskingen av drapet.

LES OGSÅ: Nær venn av den drapssiktede: – Han kunne ikke bruke touch-telefon, kjente ikke til Facebook og visste ikke hvor han handlet klær

Artikkeltags