Gå til sidens hovedinnhold

Flagget for folkelig dronning

Artikkelen er over 3 år gammel

Mandag heiste brannvesenet flagg i anledning Dronning Sonjas 80-års dag.

– Ei sprek dame, sier brannkonstabel Tor Henrik Norberg.

– Og folkelig, sier brannmester Willy Morten Jørgensen.

Mandag heiste de fire flagg i Byparken, og flagg på Hauanskogen, ved bymuseet på Pukkestad gård, ved Sandar Herredshus, på Preståsen og ved brannstasjonen. Også på offentlige bygg ble det flagget. Anledningen var selvfølgelig Dronning Sonjas 80-årsdag.

Brannvesenet flagger alltid på kongefamiliens fødselsdager, som da Kong Harald fylte 80 år 21. februar. Flaggene heises klokka 08.00 og skal tas ned før klokka 21.00.

– Jeg kan ikke huske at vi noen gang har glemt å flagge, men det har hendt at vi har blitt avbrutt for å rykke ut på andre oppdrag. Da har det kommet noen telefoner, sier Jørgensen.

At dronningen er folkelig viste hun ikke minst 19. april i fjor. Sammen med Kronprinsesse Mette-Marit besøkte hun Sandefjord for å gi honnør til Sandefjord Søppelplukkerlag og initiativtaker Rannveig Horntvedt.

Artikkelen fortsetter under bildet

 

– Det dere gjør får oss alle til å tenke oss om. Vi vil takke for en fantastisk dag. Dere er ildsjeler, og det er utrolig spennende å høre hva dere får til, sa dronningen, etter at hun hadde tatt en rundtur i sentrum og ved brygga for å plukke søppel sammen med søppelplukkerlaget.

LES OGSÅ: Kongelig rene gater

LES OGSÅ: Fikk kongen til bords

Så langt Sandefjords Blad har brakt på det rene har Dronning Sonja vært på tre offisielle besøk i Sandefjord.

Første gang var sammen med Kong Harald under byjubileet i 1995 (150 år), andre gang var et besøk i Andebu 20. juni i 2012, også da med Kong Harald. Hun skal også ha vært i Sandefjord i mer privat sammenheng.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.