Gå til sidens hovedinnhold

Funnet på Tjøme med katte-AIDS

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er nå påvist både Kattepest og AIDS på Hvasser på Tjøme.

(Tønsbergs Blad)

– Denne katten ble fanget inn fra Hvasser i natt. Vi tok den med til dyrelegen og det ble påvist at den hadde katte-AIDS. Det var da ikke annet å gjøre enn å avlive katten. Pelsen var borte noen plasser og den var veldig tynn og tovete i pelsen. Tennene så heller ikke ut på den. Denne katten har ikke hatt det godt, skriver Reidun Johanne Vassbakk på Dyrebeskyttelsen Tønsberg-Hortens Facebook-side.

Smittes i slåsskamper

Katten hadde tilholdssted nede ved Hvasser brygge/fiskemottak. Det var en voksen ukastrert hannkatt, ikke id-merket, og den har gått ute lenge.

– Vi ber alle katteeiere om å id-merke, kastrere og vaksinere for å forebygge slike sykdommer. Kastrerte hannkatter sloss mye mindre enn ukastrerte hannkatter. Hvis en pest eller aidssyk katt parrer seg med en hunnkatt så blir denne mest sannsynlig smittet med samme sykdom, også de ufødte kattungene, skriver Vassbakk.

LES OGSÅ: Pus fikk ikke være med på bryggefesten

Ikke «glem» katten

Reidun Johanne Vassbakk har en klar oppfordring til katteeiere.

– Kjære alle hytteeiere, ta katten med dere hjem etter ferien. Ikke mat eller ta til dere en katt som dere ikke har tenkt å ha for resten av livet. Disse kattene som blir satt ut eller «glemt» når ferien er over får et miserabelt og grusomt liv. Dette gjelder så klart alle fastboende også. Ser dere en katt som er i nød og som dere ikke finner eier til så vær så snill og ta kontakt med oss i dyrebeskyttelsen for råd, assistanse eller hjelp. Til alle dere andre som har katter hvor ellers i landet dere måtte bo, ta vare på katten deres og vaksiner den. Dette er et levende vesen med samme følelser som du og jeg har, skriver hun.

LES OGSÅ: – Det var som på film, en summende mørk sky la seg over oss

Kommentarer til denne saken