Kristoffer (13) filmet ulv på elgjakt

NÆRT: Så nære passerte ulven. Bildet er hentet fra videoen som du kan se lenger ned i saken.

NÆRT: Så nære passerte ulven. Bildet er hentet fra videoen som du kan se lenger ned i saken. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Det er ikke hver dag vi fra Sandefjord får se noe slikt, sier pappa Amund Kind. Sønnen Kristoffer (13) filmet deler av det uvanlige møtet i skogen.

DEL

Sist helg var Kristoffer Seim Kind sammen med faren på elgjakt. Jakta foregikk i Rømskog, helt nordøst i Østfold, der de har gått på jakt i mange år. Til daglig bor de på Hunsrød i Sandefjord.

Kristoffer har vært med fast de siste fem årene, og er godt vant med hva som skjer på jakt. Men denne helgen skulle de oppleve noe helt spesielt. Du kan se videoen lenger ned i denne saken.

At det er ulv i området, visste alle på jaktlaget.

– Derfor var vi litt spente da vi satt på post, forteller pappa Amund.

ELGJEGERE: Kristoffer Seim Kind har vært med pappa Amund Kind (t.h.) flere ganger på elgjakt. Her er de med en elgokse de felte for to år siden.

ELGJEGERE: Kristoffer Seim Kind har vært med pappa Amund Kind (t.h.) flere ganger på elgjakt. Her er de med en elgokse de felte for to år siden. Foto:

Overraskelsen var likevel stor da de hørte at en ulv var observert inne i drevet som pågikk. Et drev foregår ved at jeger med hund går inn i et område som er omringet av poster. På én av disse postene satt Kristoffer, faren og fetteren på ni år og hørte at ulven var på vei mot dem.

Les også historien om da det ble sett ulv på Fevang våren 2011.

Satt klar med mobilen

– Da var jeg forberedt og satt klar med mobiltelefonen i hånda, for jeg visste den kunne komme, sier Kristoffer til Sandefjords Blad.

Dermed fikk han fanget ulven på kamera da den passerte posten deres.

Vi satt alle igjen med en følelse av at det var en mektig opplevelse.

Amund Kind, Kristoffers pappa

Før de visste at det faktisk var en ulv i jaktterrenget deres, hadde de snakket litt om hvordan det var å være i et område der det er ulv.

– Jeg spurte om noen av gutta var redde, men ingen av dem følte noe frykt, fortalte de meg, sier faren.

Da ulven dukket opp ble minstemann på post - ni år gammel - litt redd. Men da han forsto at onkelen hans siktet på ulven med rifla, var det greit.

I videoen ser du ulven komme inn fra venstre. Den lunter rolig forbi dem på litt avstand, og dukker så vidt fram igjen mot slutten av videoen.

Se hva Kristoffer (13) filmet på elgjakt.

– Et skikkelig adrenalinkick

Kristoffer er ikke i tvil om at ulvemøtet var en god opplevelse.

– Det var ganske spennende å faktisk se den på nært hold. Den var bare 20 meter unna oss på det nærmeste, forteller han.

Og faren er enig.

– Vi satt alle igjen med en følelse av at det var en mektig opplevelse.

Tidligere hadde Amund sett ulv på Storsjøen i Rendalen, men den gangen var avstanden mye lenger.

Dette var greit å vite for de to guttene på 13 og 9 år. Etter at ulven forsvant videre inn i skogen, ble de værende på posten sin en stund til.

– Det var et skikkelig adrenalinkick, fastslår Kristoffer.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.