Frederic Hauge har fått ærespris for elbil-innsats

ÆRESPRIS: Frederic Hauge i Bellona mottok Elbilforeningens ærespris, «Årets Buddy», av generalsekretær i Norsk elbilforening, Christina Bu, under Arendalsuka tirsdag kveld. (Pressefoto)

ÆRESPRIS: Frederic Hauge i Bellona mottok Elbilforeningens ærespris, «Årets Buddy», av generalsekretær i Norsk elbilforening, Christina Bu, under Arendalsuka tirsdag kveld. (Pressefoto)

Bellona-leder Frederic Hauge fra Sandefjord er tildelt prisen «Årets Buddy» for sin mangeårige innsats for den norske elbilutviklingen.

DEL

Norsk elbilforening deler ut prisen til en enkeltperson som i særlig grad har bidratt til å drive elbilskiftet framover.

– Frederic Hauge har bidratt sterkt til at Norge har blitt en elbilpioner i verden. For dette fortjener han Elbilforeningens ærespris, uttaler Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Det har snart gått 30 år siden Frederic Hauge importerte Norges første elbil fra Sveits, en ombygd Fiat, med blybatterier og en rekkevidde på 45 kilometer. I dag har 170.000 nordmenn fulgt hans eksempel, trekker foreningen fram.

LES OGSÅ: Nå forsvinner denne bilen for godt

– Frederic Hauge er uredd, kompetent, storkjefta, visjonær og resultatorientert. Han har en stemme som bærer, og som ofte blir hørt. Når han ikke blir hørt tar han skeia i egen hånd, som med det siste prosjektet han brenner for, å bygge batterifabrikk, med norske næringsinteresser for øye, uttaler Bu.

Norsk elbilforening gir dermed æresprisen «Årets Buddy» for å anerkjenne det årelange engasjementet og politiske arbeidet Frederic Hauge har lagt ned for å fremme en utslippsfri transport. Prisen er en designtegning av den norske elbilen Buddy, som har vært banebrytende for det norske elbileventyret, og ga opphav til de norske elbilinsentivene, sammen med Think.

LES OGSÅ: Solgte 100 elbiler på tre uker: – Aldri opplevd maken (+)

Artikkeltags