Gå til sidens hovedinnhold

Eldredagen 1. oktober: Ressursbølgen skyller inn over byen

Artikkelen er over 4 år gammel

Til tross for skranglete ben og grått hår vil de som har lengst livserfaring heller fremstå som en ressursbølge. I Sandefjord toner de derfor ned begrepet eldrebølgen. De garanterer i hvert fall flere hyggeaftener på eldresentre i kommunen denne dagen.

Den Internasjonale Eldredagen i 2017 arrangeres 1. oktober. Oppmerksomheten retter seg på måter eldre kan delta, og bidra på i samfunnet, i tråd med deres rettigheter, behov og ønsker.

Årets dag handler også om at det bør bedre tilrettelegges for bidrag fra eldre mennesker. Både i familie, nærmiljø og i storsamfunnet kan og vil eldre delta mer  viser undersøkelser.

Mange er ensomme

Sandefjords Blad møter en engasjert gjeng, som blant annet mener at uten frivillige eldre så hadde ikke eldreomsorgen fungert.

Gjengen mener også at det største problemet vi ser er ensomhet blant eldre mennesker. De oppfordrer likevel til at mange eldre kan ta tak i sin egen situasjon for å komme seg ut.

Det er helt sikkert at man blir raskere syk hvis man sitter passiv hjemme. De peker på at et sosialt felleskap ofte fungerer som en vitamininnsprøytning  for den enkelte.

(Saken fortsetter under bildet).

kjell elvis.jpg

Underholdning og hygge

I Sandefjord står arrangementene i kø for å markere dagen 1. oktober.

Kongen over alle rockemusikere kommer til Nygård bo- og behandlingssenter. Vi snakker nemlig om Elvis. Riktignok ikke originalen, men en som er prikk lik. Kjell Elvis vil garantert sørge for sprek musikk.

Du vil også få en fin anledning til å høre på Ukulele Rebell’s Vestfold. De vil spille sanger og låter som du helt sikkert kjenner igjen. De vil spille på Forsmannsenteret, Framnessenteret, Bugårdssenteret og Mosserødhjemmet.

I tillegg til all hyggemusikk, kaffe og kaker blir det også stor festaften på Scandic Park hotell. Der vil vår ordfører Bjørn Ole Gleditsch hilse til pensjonistene og leder av Eldrerådet, Ragnar Klavenes, vil gi en orientering om den internasjonale eldredagen. Videre vil NRK-veteranen Geir Helljesen kåsere om «Mennesker jeg møtte gjennom mer enn 40 år i NRK».

Og om ikke dette var nok så vil det bli musikalsk innslag ved Lars Hansen, kjent fra Norske talenter, akkompagnert av Gunnar Hansen under festaftenen.

2. oktober markeres også dagen med konsert ved Bengt-Ole Nordstrøm. Han vil gjeste Soletunet, Engveiensenteret og Andebu sykehjem.

Kommentarer til denne saken