I en video som er satt sammen av en drøss med spektakulære fallskjermhopp av nettstedet People are awesome (ekstern lenke), åpner med et klipp der en mann kastes ut fra Kjerag og fotografen hopper etter. Det er Teigen som har tatt bildene og som selv hopper etter. I skrivende stund har denne videoen over 5,2 millioner visninger.

– Opptakene er gjort i 2014. Det er kameraten min Blake fra Oregon i USA som kastes utfor. Dette ble gjort under arrangementet Heliboogie 2014. Da flys vi opp med helikopter og så hopper vi. Etter landing er det bare å pakke fallskjermen på nytt før vi tar turen opp igjen, sier Teigen.

Det er Stavanger Base klubb (SBK Base) som arrangerer denne hoppingen fra Kjerag.

Mange hopp

Selv anslår han at han har mellom 50–60 basehopp. Med hopp fra fly er tallet oppunder 400 hopp.

Om filming mens man hopper sier han:

– Det er om å gjøre å filmingen så trygg som mulig. Det er for det meste Go Pro det går i. Det festes gjerne på hjelmen. Skal man filme når man hopper fra fly, kreves det egen lisens for dette. Når man basehopper kan man gjøre mer som man vil, sier han.

Sjekk videoen

Teigen er fra Larvik, men er bosatt i Sandefjord. Han jobber blant annet som frilansfotograf for Scanpix.

– Jeg la ut denne videoen på YouTube. Det var der den ble fanget opp, sier han.

Sjekk ut den spektakulære videoen der Blake Burwell kastes ut over stupet her! 

 

Kjerag

Kjerag er et fjellplatå på sydsiden av Lysefjorden, Forsand kommune i Rogaland. Høyeste punkt på platået ligger 1132 meter over havet. Den berømte Kjeragbolten ligger ca. 300 meter fra Nesatindane, en topp ut mot Lysefjorden på 984 moh.

Kilde: Wikipedia