ESA skrinlegger sak

Endelig: Det har vært et maratonløp uten like for kommuneadvokat Miriam Schei, rådmann Gisle Dahn og tidligere kommuneadvokat Ivar Otto Myhre. Nå kan de endelig puste ut. Foto: Per Langevei

Endelig: Det har vært et maratonløp uten like for kommuneadvokat Miriam Schei, rådmann Gisle Dahn og tidligere kommuneadvokat Ivar Otto Myhre. Nå kan de endelig puste ut. Foto: Per Langevei

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Striden om seilingstider for ferjene er endelig avsluttet.

DEL

Klokka 17.20 onsdag ettermiddag sendte kommunen og Color Line ut en felles pressemelding.

Eftas overvåkingsorgan ESA skrinlegger videre undersøkelser om hvorvidt Color Line og Sandefjord kommunes avtale om ferjetilgang og seilingstider er i strid med konkurransereglene. I verste fall kunne både rederiet og kommunen ha blitt ilagt gigantbøter.

LES OGSÅ: Ordføreren mener ferjestriden burde vært løst for lengst

Henleggelsen kommer som en direkte følge av at Fjord Line, Color Line og kommunen for tre uker inngikk et rettsforlik om nye seilingstider. Her ble partene enige om at Fjord Line skulle få en morgenavgang klokka 08.30, mens Color Line skulle ha avgang 07.00 og 10.00. Begrunnelsen for forliket var å unngå å måtte gå kostnads- og tidkrevende runder i retten.

En forutsetning for forliket var imidlertid at ESA henla sin sak. Partene ga ESA en frist til 10. september. Da Sandefjords Blad omtalte forliket, sa presse- og informasjonskontakt Andreas Kjeldsberg Pihl dette til avisa:

– Det er ingen automatikk i at vi avslutter saken selv om de involverte partene er blitt enige seg imellom. Vi må gjøre vår egen vurdering av situasjonen. Vi kan heller ikke binde oss til en bestemt frist for når vi vil konkludere.

LES OGSÅ: Color Line vil begrave stridsøksen med nytt forslag

Onsdagens aksept fra ESA skjer som en konsekvens av at det er inngått en ny avtale mellom Sandefjord kommune og Color Line. Avtalen innebærer at den nåværende avtaleperioden mellom kommunen og rederiet blir kortere enn det som lå i det opprinnelige forliket.

– Kommunen, Fjord Line og Color Line stod alle bak innholdet i rettsforliket. ESA hadde imidlertid synspunkter på avtaleperioden. For å imøtekomme ESAs syn, og få ESAs aksept, har kommunen og Color Line blitt enige om en kortere avtaleperiode. - Vi er tilfredse med at kommunen og Color Line fant frem til en løsning som også ESA godtok. Dette vil gi kommunen og de to rederiene forutsigbarhet i overskuelig fremtid, sier rådmann Gisle Dahn i Sandefjord kommune.

Også Color Lines konsernsjef Trond Kleivdal er tilfreds med at det rettslige forliket nå er gyldig.

– Dette gir alle aktørene mulighet til å arbeide og utvikle sine virksomheter uten de mange usikkerhetsmomentene som til nå har ligget der. Det er noe vi ser frem til, sier Kleivdal.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken