Forvekslet på fiskekaker

Uheldig: Daglig leder Kjell HenryOlsen hos Brødrene Berggren forsikrer om at det ikke er hans fiskekaker som er innklagd.

Uheldig: Daglig leder Kjell HenryOlsen hos Brødrene Berggren forsikrer om at det ikke er hans fiskekaker som er innklagd. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

En fiskebedrift på Kongsvinger er innklagd til Mattilsynet. Flere kan ha trodd at det dreide seg om Brødrene Berggren i Sandefjord.

DEL

Forbrukerrådet har innklagd bedriften Berggren AS på Kongsvinger til Mattilsynet. Årsaken er at bedriften produserer fiskekaker under navnet Torskekaker, selv om bare en femtedel av fiskeinnholdet i kakene er torsk. Resten er uspesifisert hvitfisk.

– Det betyr at du ikke får det du forventer. Her brukes et navn som gir inntrykk av at produktet er mer eksklusivt enn hva det faktisk er, sier direktør Randi Flesland i Forbrukerrådet.

Sandefjords Blad fikk flere henvendelser om saken, som alle tydet på at folk tok bedriften for å være Brødrene Berggren fiskehandel i Sandefjord.

– Det er ikke første gang vi blir forvekslet med Kongsvinger-bedriften, sier daglig leder Kjell Henry Olsen.

Navnelikheten er ikke tilfeldig. Bedriften på Kongsvinger ble etablert i 1935 av sønnen til grunnleggeren av fiskehandelen i Sandefjord.

Når det gjelder fiskehandelens egne torskekaker inneholder de ifølge Olsen 60 prosent torsk av det totale innholdet. Resten av fiskekakene er en koljefarse, der 40-45 prosent består av kolje.

– Bedriften på Kongsvinger produserer store kvanta for butikkkjedene. Da bli pris og kvalitet satt under press. Vi er en håndverksbedrift som aldri bruker kunstige tilsetningsstoffer og alltid fersk fisk i våre produkter, sier Olsen.

Artikkeltags