Ber om å få tilbakebetalt 57.000

KRAV: Fjord Line vil ha tilbakebetalt advokatutgifter. Arkivfoto

KRAV: Fjord Line vil ha tilbakebetalt advokatutgifter. Arkivfoto

Artikkelen er over 5 år gammel

Fjord Line brukte 57.000 kroner i advokatutgifter på en formell klage etter at kommunen delvis avslo en innsynsforespørsel. Nå ønsker rederiet pengene tilbakebetalt.

DEL

Det kommer fram i en henvendelse til Fylkesmannen, hvor advokat Lennart Garnes redegjør for hvorfor Fjord Line mener de har krav på å få pengene tilbakebetalt.

Bakgrunnen er at Fjord Line i mars fikk delvis avslag på innsyn i korrespondansen mellom daværende kommuneadvokat Ivar Otto Myhre og Strømstad kommunes advokat.

Dette resulterte i en klage til Fylkesmannen, som først konkluderte i et vedtak av 15. april. Dette vedtaket ble 29. juni omgjort. Fylkesmannens konklusjon har hele tiden vært å oppheve det delvise innsynsavslaget fra kommunen.

«Fjord Line krev med dette dekking av «vesentlige kostnader» som har vore naudsynte for å oppnå endring av Sandefjord kommunes delvise avslag på innsyn av 13. mars 2015 og nemnde vedtak frå Fylkesmannen av 15. april 2015», skriver Garnes i en e-post til Fylkesmannen fra 21. juli.

Fjord Line henviser til forvaltningslovens hjemmel om at utgiftene har vært «nødvendige for å få endret vedtaket», og mener således at utgiftene prinsipielt skal tilbakebetales.

Artikkeltags