Widerøe er bekymret for fremtiden – kutter 44 flyginger

DYSTER FRAMTID: Flere ruteområder som løftes ut av anbudssystemet og stadig dårligere rammebetingelser gjør Widerøe bekymret for framtiden. Arkivfoto.

DYSTER FRAMTID: Flere ruteområder som løftes ut av anbudssystemet og stadig dårligere rammebetingelser gjør Widerøe bekymret for framtiden. Arkivfoto. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Widerøe er bekymret for framtiden. Nå har de sett seg nødt til å kutte 44 ukentlige flyginger.

DEL

Flyselskapet Widerøe, som blant annet flyr fra Torp, er bekymret for framtiden til kortbanenettet.

– På den ene siden ser vi at stadig flere ruteområder løftes ut av anbudssystemet. På den andre siden blir det stadig dårligere rammebetingelser for å utvikle distriktsruter kommersielt. Taperne er distrikts-Norge som mister viktige kollektivtilbud, sier administrerende direktør Stein Nilsen i Widerøe i en pressemelding.

LES OGSÅ: Flyplassen setter ned avgiftene – Widerøe svarer med en ekstra avgang fra Torp

Legger ned 44 flyginger

Selskapet ser seg nå nødt til å kutte ut 44 flyginger i uken. Endringene trer i kraft 13. august 2018 og vil ramme ruter i Lofoten og Vesterålen. I tillegg kuttes de fleste kommersielle kortbaneflyginger mellom Lofoten og Tromsø.

Widerøe ser seg dessverre nødt til å legge om produksjonen i Lofoten for å tilpasse oss dagens rammebetingelser og markedsutvikling. Færre kunder får akkurat det produktet de etterspør, men vi ser ikke at vi har noen valg slik avgiftene har utviklet seg de siste årene, forteller Nilsen.

Selskapet kommer til å tilpasse produksjonen til de setekrav som er satt av Samferdselsdepartementet. Ekstra produksjon kuttes.

Widerøe har gjennom sine datterselskaper nesten 3000 medarbeidere, og kontrollerer bakketjenesten på 42 lufthavner i Norge.

LES OGSÅ: Trude og kollegene vant jobbene på Torp tilbake – nå anker Widerøe til Høyesterett

Artikkeltags