Gå til sidens hovedinnhold

Flyktet trolig forbi politistasjonen

Artikkelen er over 10 år gammel

Politiet vet fortsatt ikke hvem som har skutt tre personer i Badeparken i Sandefjord. Mannen som har skutt, er trolig ikke en del av narkomiljøet.

Del

Den antatte gjerningsmannen som har skutt tre personer i Badeparken, er på vill flukt fra politiet.Sandefjord-politiet har nå bedt Kripos om bistand.

LES OGSÅ: Gjerningsmannen kan være en av våre medlemmer

Mannen er mellom 50-70 år, er i ført en blå eller grå jakke og rødt hodeplagg. Han har muligens følge av en hund.

LES MER OM: Uavklart og ustabil tilstand for de som er skutt

Har avhørt flere personer

En fjerde person som var tilstede da skuddene ble avfyrt, flyktet i trygghet uten å bli truffet. Han ble raskt politiets hovedvitne, og pekte ut fluktruten til den antatte gjerningsmannen.

Vitnet skal ha sett at gjerningsmannen løp ut av Badeparken og oppover Dronningens gate. Han skal siden ha løpt inn mot Kvartal 19 og gjennom passasjen ut til Aagaards plass.

Det betyr at han løp rett forbi Sandefjord politistasjon på flukt vekk fra ugjerningen.

LES MER OM: - Jeg hørte en hysterisk mann som skrek etter hjelp

De tre som er skutt skal alle tilhøre det narkomane miljøet i Sandefjord.

En person som ble skutt etter i Badeparfken la på sprang og kom seg vekk fra kulregnet. Han er nå inne til avhør hos politiet.

SISTE: Mannen som skal ha skutt, skal i følge vitner ikke være en del av det narkomane miljøet i Sandefjord. Ofrene kjente ikke gjerningsmannen, ifølge fjerdemann som ble skutt etter.

Det skal være en mann som har kommet ned til fire personer som har sittet i Badeparken. Det skal ha oppstått krangel og mannen ble bedt om å gå. Mannen skal så ha reist hjem, hentet revolveren og skutt tre av  personene i Badeparken. Fjerdemann, som også ble skutt etter, fortalte politiet at mannen hadde en svart revolver.

LES MER OM: Stenger Byskolen for sikkerhets skyld

Politiet jager på bred front og stanser alle personer som kan samsvare med beskrivelsen av den antatte gjerningsmannen. Flere personer er allerede avhørt og sjekket. Det er uklart om de har noe med saken å gjøre.

LES MER OM: Livredde narkomane i Sandefjord

Politiet vil også ha kontakt med en mann som ble observert i en gullfarget Peugeot på vei utover Skiringssalveien i retning folkehøyskolen. Han skal passe til beskrivelsen.

En person som kan svare til signalementet er også observert i Bugårdsparken.

Politiet utvider nå søkeområdet. Det søkes i Framnæs-området og utover Vesterøya.

Sperrer ikke sentrum

Operasjonsleder Ole Bjørn Sakrisvold ber folk i Sandefjord sentrum om å oppføre seg som vanlig, men å utvise sunn skepsis.

- Er man usikre på noe. Ikke gå bort til vedkommende. Ser man en som passer signalementet, ikke ta kontakt men ring politiet, sier han.

Skutt i hodet

En kvinne er skutt i hodet med en kaliber .22 revolver. Vedkommende er bevisstløs. En annen har skuddskader i rygg og arm og en tredje person er skutt i bryst og mage.

Flyforbud over sentrum

Politiet har opprettet flyforbud for småfly og helikopter over deler av Sandefjord sentrum, blant annet for å holde tabloidpressen unna. Dette vil ikke Sakrisvold kommentere.

- Dette er en del av den taktiske etterforksningen, sier han. Flyforbudet får ikke konsekvenser for rutetrafikken til og fra Torp.

- Her går alt som normalt, sier driftssjef Per Erik Bakke ved Sandefjord Lufthavn Torp.

Løp opp Dronningens gate

Gjerningsmannen skal, i følge vitner, ha løpt oppover Dronningens gate, og inn i passasjen i Kvartal 19. Politiet står nå blant annet på Aagaards plass for å avhøre folk som muligens har sett mannen komme løpende.

- Badeparken er sperret av. Men folk er ikke jaget fra sentrum, sier Sandefjords Blads journalist, Asle Rowe.

Politiet i hele Vestfold er nå utkalt. Det står politi i sperringer over hele sentrum og flere steder langs E18.

Vi oppdaterer saken.

Har du tips til oss? Ring på 93018360.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.