Ville p-tilstander på Skjellvika

Denne svenske kameratgjengen er bare glad for streiken. Som så mange andre parkerte de ulovlig langs Skjellvikaveien søndag. Fra venstre: Calle Balck, Petter Strid og Tobias Wewnnerholm. FOTO: PER LANGEVEI

Denne svenske kameratgjengen er bare glad for streiken. Som så mange andre parkerte de ulovlig langs Skjellvikaveien søndag. Fra venstre: Calle Balck, Petter Strid og Tobias Wewnnerholm. FOTO: PER LANGEVEI

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Til tross for skiltet som viser "All stans forbudt", var det søndag smekkfullt av biler på Skjellvikaveien. Kommunens p-vakter streiker. Men det gjør ikke politiet.

DEL

Blant dem som søndag parkerte langs med Skjellvikaveien som leder inn mot parkeringsplassen på Skjellvika, var de tre svenskene Tobias Wennerholm (19), Calle Balck (20) og Petter Strid (19).

- Å, er det ulovlig å stå her? Det tenkte jeg ikke engang på - alle andre står jo her, svarer sjåfør Tobias Wennerholm på direkte spørsmål om hvorfor han parkerte langs veien.

Selv om skiltet rundt 50 meter fra bilen hans taler sitt tydelige språk, tar svensken det med stoisk ro. Og særlig når han får vite at parkeringsetaten i Sandefjord kommune streiker.

- Det är hur skönt som helst, kvitrer han.

Ble 500 kroner fattigere

Kameratgjengen, som deler bolig og som alle tre jobber hos Jotun, var klare for en dukkert på den hete søndagen. Parkeringsbot ofret de ikke en tanke. Selv ikke etter at de nettopp fikk en for bare få dager siden.

- Vi skulle på et kurs tidligere i uka og parkerte. Etterpå fant vi bota på 500 kroner. Men i dag har vi flaksen på vår side ettersom det er streik, mener trioen.

Politiet skrev p-bøter

Men om ikke kommunens parkeringsovervåkning kom til Skjellvika søndag, var politiet ute der ved minst to anledninger. Første gang i 14-tida, andre gang 17-tida.

- Folk må bruke huet, dette er direkte uansvarlig, opplyser operasjonsleder Kjetil Indahl i Vestfold-politiet, som fikk flere henvendelser om tilstandene. Han påpeker at politiet selvsagt kan utstede parkeringsbøter, hvilket også ble gjort.

- Dette er offentlige skilter. Vi ser på forholdene og ber Sandefjord-politiet og kommunen følge opp i etterkant. Det er ikke første gang dette skjer, og heller ikke siste, sier Indahl.

Varslet folk med megafon

Han forteller om flere som rett og slett står "hårreisende parkert".

- Noen sperrer for utrykningskjøretøy, andre parkerer på privat eiendom, opplyser Indahl. 

Den første patruljen var nede på stranda med megafon og tilkjennega at de som hadde parkert ulovlig, måtte fjerne kjøretøyene øyeblikkelig for ikke å få bot eller bli tauet bort.

- Det var mange som reagerte og etterkom dette, så vi har ikke tauet inn noen, selv om det ble vurdert. Er det bare en og annen bil, prøver vi å varsle eier. Men er det mange, tauer vi bort å varsle, understreker Indahl.

Artikkeltags