Disse sandefjordingene får 19.5 millioner

Artikkelen er over 1 år gammel

For tiende året på rad får Gjensidiges kunder utbetalt utbytte, og flere av dem bor i Sandefjord. Er du en av dem?

DEL

I 2007 begynte forsikringsselskapet Gjensidige å dele overskuddet sitt med kundene. I år får kunder i Sandefjord til sammen 19.5 millioner kroner. Gjennomsnittskunde får utbetalt 2.675 kr.

– Siden vi begynte å dele overskuddet med kundene, har kundene fått over 19 milliarder kroner i kundeutbytte, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i en pressemelding.

Gjensidige har 800.000 kunder i Norge, og de får 2,2 milliarder kroner i kundeutbytte. Dette tilsvarer 14,1 prosent av det kundene betalte i forsikring i fjor. I Vestfold skal kundene totalt dele 76,9 millioner kroner.

LES OGSÅ: Nå blir det Coop Extra på Pindsle (+)

Eid av kundene

Grunnen til at Gjensidiges kunder får utbytte er fordi selskapets største eier er den kundestyrte Gjensidigestiftelsen. Stiftelsen videreformidler hele sitt aksjeutbytte til selskapets norske skadeforsikringskunder.

Ordningen med Gjensidigestiftelsen og kundeutbytte har historiske årsaker. På 1800-tallet ble det dannet mange små, lokale forsikringsselskaper som ble eid av kundene. Mange av disse selskapene er i dag en del av Gjensidige.

– Gjensidigestiftelsen viderefører kundenes eierskap, og det gjensidige forholdet mellom kunder, lokalsamfunn og forsikringsselskap, sier Baastad.

Artikkeltags