– Først blir vi truet med en ordentlig omgang juling, og nå får vi bare en albue i ansiktet

Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Sjefen i Fjellsport.no, og gründeren bak Komplett, Eric Sandtrø, er fornøyd med at grensa ble flyttet ned fra de opprinnelige 500 kronene. Men han er i tvil om hvordan forutsigbarheten i bransjen blir framover.

– Dette er bedre enn fryktet. Vi overlever det her. Først blir vi truet med en ordentlig omgang juling, og nå får vi bare en albue i ansiktet, sier Sandtrø.

LES OGSÅ: Komplett: – Et resultat vi kan leve med

Etter at regjeringens forslag om å øke grensa til 500 kroner ble kjent i statsbudsjettet, meldte Sandtrø seg ut av Høyre i protest. Han er fortsatt ikke imponert over Høyres innsats i saken.

– At grensa økes er fortsatt prinsipielt idiotisk. Det er interessant å se at det er Venstre som redder situasjonen for regjeringen. Høyre og Fremskrittspartiet har tydeligvis plutselig innsett realitetene i forslaget, og er kanskje lettet over at Venstre hadde en kalkulator som fungerte, mener netthandelsgründeren.

Han har likevel blitt litt mer usikker på hva framtiden kan bringe.

– Hvilken forutsigbarhet får vi? Det kan jo fortsatt hende at de har lyst til å øke grensa igjen i framtida, sier han.

Bakgrunn
I natt har partene i budsjettforhandlingene på Stortinget kommet til enighet om neste års budsjett.

Grensen for momsfritt kjøp fra utlandet økes fra 200 til rundt 350 kroner, mens regjeringen opprinnelig hadde foreslått å øke grensen til 500 kroner.

Artikkeltags