Frank Løke er klar for maraton i «Borat-kostyme»: – Sjelden jeg gruer meg så mye som nå

MARATON I DETTE: Etter å ha tapt et veddemål skal Frank Løke løpe Bergen City Maraton i et «Borat-kostyme» lørdag. – Han bør smøre seg inn med mye vaselin om han skal klare å gjennomføre, sier maraton-arrangør.

MARATON I DETTE: Etter å ha tapt et veddemål skal Frank Løke løpe Bergen City Maraton i et «Borat-kostyme» lørdag. – Han bør smøre seg inn med mye vaselin om han skal klare å gjennomføre, sier maraton-arrangør. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Klarer han ikke å fullføre på tre timer, skal han sykle fra Bergen og hjem til Sandefjord.

DEL

Den tidligere håndballstjernen Frank Løke ba om 3.000 «likes» på Instagram etter et veddemål, så skulle han troppe opp på Bergen City Marathon i en såkalt «Borat-drakt». Det tok bare litt over en time før veddemålet var tapt.

Nå har sandefjordingen fulgt opp med en framvisning av helgens antrekk, som har gitt mye oppmerksomhet i medier landet over.

– Det er sjelden jeg gruer meg så mye som nå, sier Løke til Sandefjords Blad.

Han påpeker at kostymet innebærer noen vesentlige utfordringer: Gnagsår, hvordan alt skal holde seg på plass og hvor draktnummeret skal festes.

– Jeg har tømt hele Sandefjord for vaselin nå, for å unngå gnagsår. Draktnummeret har jeg ikke funnet en løsning på ennå. Kanskje jeg er ordentlig «bad-ass», og stifter det rett på huden, eller så blir det et belte rundt magen, sier Løke, som også har fått inn en rekke tips på hvordan drakten kan teipes for å holde seg på plass.

Arrangøren: – Ganske ubehagelig bakpå

Daglig leder i arrangørklubben TIF Viking, Roger Gjelsvik, har også uttrykket bekymring over hvor Løke skal feste startnummeret.

Han ville ikke gjort det samme selv.

– Hvis drakten er sånn jeg tror den er, så vil det bli ganske ubehagelig bakpå kroppen i løpet av 42 kilometer. Han bør smøre seg inn med mye vaselin om han skal klare å gjennomføre. Jeg ville nok tatt med en boks eller to, sier Gjelsvik til Sandefjords Blad.

Han bekrefter at kostymet ikke akkurat er førstevalget i Bergen City Marathon.

– Jeg ville ikke anbefale noen å gjøre dette, men nå er vel ikke han så opptatt av hva folk anbefaler heller. Det var noen som løp uten sko for to år siden. Det er klart at det heller ikke er spesielt smart, men han kom seg gjennom nokså fort. Så jeg tror Løke kan klare det hvis han er litt lur og smører seg inn, sier Gjelsvik.

Håper å slippe sykkeltur

Løke lover også å sykle hjem til Sandefjord fra Bergen dersom han ikke klarer å fullføre løpet på under tre timer.

– Tror du det er mulig å fullføre på tre timer?

– Jeg håper å få til en løsning der jeg bare kan fokusere på å løpe. Hvis jeg må tenke på at kniven hopper ut av slira hele tida, og ikke har en god dag, så vil du se en skuffa og nedbrutt «Borat» løpe. Men det skal ikke skje, slår han fast.

Han har en personlig maraton-rekord på 2:48, men tror han kan klare bedre enn dette på en god dag. Det hjelper imidlertid ikke på at Bergen City Marathon er en rimelig kupert løype.

– Jeg vil for all del håpe at han klarer å få det til på tre timer, for å sykle hjem med de utfordringene den drakta kan gi, det kan bli tøft, kommenterer Roger Gjelsvik i TIF Viking.

Med på mye

Veddemålet til helgen føyer seg inn i rekken av spreke påfunn Løke har kommet med i det siste:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags