En firehjuling hadde reddet skøytehelgen på Goksjø

HUSKER DU?: Strålende vær og en fantastisk isflate samlet hundrevis av folk på Goksjø i januar i fjor. For å få til ny skøytefest, frir turistforeningen til de som har en firehjuling og et par ledige timer.

HUSKER DU?: Strålende vær og en fantastisk isflate samlet hundrevis av folk på Goksjø i januar i fjor. For å få til ny skøytefest, frir turistforeningen til de som har en firehjuling og et par ledige timer. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå kommer kuldegradene. På Goksjø er isen god, men dekket av slaps. Har du en firehjuling, kan du bli ukas helt blant skøytefolket.

DEL

Mange husker fjorårets vinter på Goksjø. Strålende skøyteforhold reddet vinteren for mange som tok til isen da snøen uteble.

Fra fredag er det meldt opptil flere kuldegrader – flott skøytevær – i en ukes tid.  Hadde det ikke vært for at isen på Goksjø nå er dekket av to centimeter slaps, ville en tur på skøyter der vært glimrende.

– Vi har en ishøvel, men mangler en firehjuling (ATV) til å kjøre en runde med høvelen. Så hvis noen har en firehjuling og har lyst til å kjøre, kan vi absolutt gi et lite honorar, sier styreleder i Sandefjord Turistforening, Ragnar Standal.

Alle som kan hjelpe, kan kontakte Standal på telefon 915 55 560.

Skal man få kjørt opp en runde for skøyteløperne, må det skje på torsdag. Natt til fredag kommer nemlig kuldegradene.

Ishøvelen var en gave fra Norges Skøyteforbunds prosjekt Skøyteglede. Den står splitter ny og klar på Svinessaga ved Goksjø.

20 cm stålis

Under den våte nysnøen er det 20 centimeter stålis. Det er stabilt tykk is i hele den østre delen av innsjøen.

(Saken fortsetter under bildet.)

TYKK NOK IS: Isen i den østre delen av Goksjø er kompakt og 20 centimeter tykk. To centimeter slaps på toppen må bort før fredag morgen dersom det skal bli mulig å gå på skøyter der.

TYKK NOK IS: Isen i den østre delen av Goksjø er kompakt og 20 centimeter tykk. To centimeter slaps på toppen må bort før fredag morgen dersom det skal bli mulig å gå på skøyter der. Foto:

– I vest og nordvest er det mer ustabilt, så der må man være forsiktig. Ikke dra til den delen av vannet uten god erfaring og uten å være i følge med folk som har det nødvendige sikkerhetsutstyret, sier styreleder i Sandefjord turistforening, Ragnar Standal.

Isen på vannene innover i Andebu er også mer enn tykk nok til å gå på. Dersom det ikke blir kjørt opp noe på Goksjø, kan det være en trøst å høre at det på Gallisvannet er kjørt opp ei rundløype for skøyting.

Les også: Ishall-åpning fortsatt i det blå: – Vanskelig å si noen dato

Artikkeltags