Nå er det bevist: Naturen kurerer stress

NATUR: En ny rapport konkluderer med at man blir mindre stresset av å oppholde seg i naturen. Bildet er tatt en en tidligere vinner av #sbnett-konkurransen på Instagram.

NATUR: En ny rapport konkluderer med at man blir mindre stresset av å oppholde seg i naturen. Bildet er tatt en en tidligere vinner av #sbnett-konkurransen på Instagram. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Mange hevder at de blir mindre stresset når de kommer seg ut i naturen. Nå har de også forskningen på sin side.

DEL

Hele 22 studier har påvist at det å oppholde seg i grønne omgivelser gir et redusert stressnivå, sammenlignet med å oppholde seg innendørs eller i urbane områder, melder norskfriluftsliv.no.

Det viser rapporten «Viden om friluftslivs effekter på sundhed», som er en oppsummering av en forskningsoversikt basert på 489 individuelle studier om friluftsliv og helse.

Om du er i bevegelse eller ikke betyr ikke så mye, bare du kommer deg ut. Rapporten viser nemlig at det å være i naturen gjorde deltakerne i de ulike studiene mindre stresset, uavhengig av om de tok en gåtur eller om de bare satt og slappet av ute i det fri.

– At naturen kan ha en helbredende effekt på stress og bekymringer, er nok noe veldig mange har kjent på kroppen. Det er jo ikke uten grunn at mange av dem jeg møter, enten de er stortingspolitikere eller skoleungdom, forteller at de opplever at de må ut i naturen for å «lade batteriene», sier Lasse Heimdal. Han er generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Rapporten viser også til en rekke andre positive helseeffekter av det å drive med friluftsliv.

For eksempel slås det fast at krevende ekspedisjoner og leirbaserte opphold i naturen i forbindelse med ulike behandlingsopplegg, kan ha positiv innvirkning på den psykiske og sosiale utviklingen til pasientene. (ANB)

Artikkeltags