Fylkets beste turrute skal kåres – stem på din favoritt her!

TURSTIER: Det finnes mange fine stier til turgåing i Sandefjord kommune. Nå kan du stemme på din favoritt.

TURSTIER: Det finnes mange fine stier til turgåing i Sandefjord kommune. Nå kan du stemme på din favoritt. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Har du en favoritt turrute? Nå kan du stemme på din favoritt.

DEL

Gjennom det nasjonale Turskiltprosjektet har fylkene, deriblant Vestfold fylkeskommune, gitt midler over flere år til å skilte og merke turstier. 1.100 turruter er merket, og én av rutene skal kåres til fylkets- og Norges beste turrute.

Kristian Ingdal jobber med idrett og friluftsliv i Vestfold fylkeskommune, og sier konkurransen kan bli stor mellom fjell og kyst.

– Turruter er ikke bare turer til fjells, sier Ingdal. Selv om vi er i sterk konkurranse med mange gode høyfjellskandidater, må vi ikke glemme at Vestfold har noen av landets fineste kystnære turruter, meddeler Ingdal.

Du kan stemme på din favoritt på turrute.no.

Frist for å stemme er 31. august.

LES OGSÅ: Turgåere fikk seg en lite hyggelig overraskelse: – Hvem gjør slikt?! (+)

Siden 2010 har landets fylkeskommuner og Gjensidigestiftelsen med faglig støtte fra blant andre Friluftsrådenes Landsforbund, DNT og Miljødirektoratet, samarbeidet om å merke turmuligheter der folk bor og ferdes. 

– Jeg oppfordrer alle til å stemme på turrutene i Vestfold slik at vi får vist fram hva Vestfold har å by på, sier Ingdal.

Ellen Eriksen, Vestfoldpolitiker (FrP) er leder for kultur, idrett og folkehelse i Vestfold fylkeskommune, og ser for seg at dette tiltaket kan få flere til å orientere seg om hvilke ruter som finnes i fylket og Norge:

– Av alle landets ruter er jeg best kjent med Vestfold sine kyststier, som jeg trygt kan anbefale, sier Eriksen.

LES OGSÅ: – Engø kan bli ei perle for Sandefjord (+)

Artikkeltags