Her får voksne låne ski og skøyter – helt gratis

Daglig leder Elisabeth Fevang i Frivilligsentralen klippet høytidelig over snora da Utlånsentralen ble åpnet mandag.

Daglig leder Elisabeth Fevang i Frivilligsentralen klippet høytidelig over snora da Utlånsentralen ble åpnet mandag.

Artikkelen er over 3 år gammel

Har du hatt lyst til å gå på ski eller skøyter når det er fint vintervær, men ikke har utstyr? Nå finnes det ingen god unnskyldning for å la være lenger.

DEL

Frivilligsentralen har nemlig åpnet et helt nytt tilbud, som heter Utlånsentralen. Her får du leie vinterutstyr. Og det er aldeles gratis.

Mandag ble Utlånsentralen åpnet i Stockfleths gate 28. De vil ha åpent tirsdag, onsdag og torsdag mellom klokka 10.00 og 14.00. Her er det bare å møte opp, og sjekke om de har utstyr i din størrelse. Husk bare å ta med legitimasjon.

Tilbudet er i utgangspunktet ment for voksne personer, fra 18 år og oppover.

– Vi håper at alle som ønsker låne ski- og vinterutstyr, vil komme på disse dagene og tidspunktene. Utlånsentralen vil bli driftet av frivillige fra Frivilligsentralen. Hvis man ikke har anledning til å komme i åpningstida, kan man kontakte Frivilligsentralen i Stockfleths gate 6–8 og snakke med dem, forteller daglig leder i Frivilligsentralen, Elisabeth Fevang.

Høytidelig åpning mandag

Fevang åpnet den nye Utlånsentralen høytidelig mandag, da hun klippet over snora til Stockfleths gate 28. Dette lokalet har man fått låne av kommunen inntil videre. Mange gjester hadde kommet for å gratulere med det nye tilbudet.

Det har vært jobbet godt på forhånd, og Utlånsentralen har allerede mye utstyr å låne bort. Det aller meste av det er helt nytt.

– Er dere interessert i mer utstyr?

– Vi ønsker å supplere det vi allerede har, men vi må se an etterspørselen til å begynne med. Vi føler at vi har et ganske brukbart utvalg i øyeblikket, sier Fevang, og legger til:

– Vi har ikke snowboard

– Vi har en del tur- og langrennsski, staver og støvler, men kunne godt tenkt oss mer slalåmutstyr – staver, ski og støvler. Vi har heller ingen snowboard, og det er noe vi ønsker å kunne tilby, sier Fevang.

– Tar dere imot brukt utstyr?

– Ja, dersom det er pent brukt, så har vi ingen ting imot det, sier den daglige lederen.

I tillegg til ski, støvler og sko har man skøyter og gåstaver.

– Nå mangler vi bare én ting: Snø og is, sier Elisabeth Fevang, og titter opp mot de grå regnværsskyene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken