Han vil fullføre Komplett Arena

Arena bolig: Slik blir leilighetsbygget mot vest seende ut fra gressmatta. Når halvparten er solgt, blir det byggestart. Illustrasjon: Kvartal 19 Arkitektkontor AS

Arena bolig: Slik blir leilighetsbygget mot vest seende ut fra gressmatta. Når halvparten er solgt, blir det byggestart. Illustrasjon: Kvartal 19 Arkitektkontor AS

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Øivind Allum har vært én av krumtappene i byggingen av fotballstadion på Pindsle. Nå ser han for seg et komplett anlegg. Neste steg er leiligheter. Deretter blir det kontorbygg.

DEL

Den daglige lederen, og deleieren, i Pindsle Eiendomsutvikling AS håper byggingen av de 36 leilighetene i Arena Bolig på kortsiden mot vest kan igangsettes etter ferien. Da vil de være innflyttingsklare om et år. Leilighetene er fra 60 til 80 kvadratmeter store og varierer i pris fra 2,2 til 3,2 millioner kroner. Veidekke skal stå for byggingen, mens Kvartal 19 i Sandefjord har tegnet prosjektet. Allum Marine og Marine Installasjon får ansvaret for tribuneløsning i stål.

Vel så viktig som leilighetene er plass til 1.000 publikummere rett under.

Sammen med de planlagte 1.000 ståplassene på motsatt kortside vil det i framtida bli plass til over 8.000 mennesker, litt mer enn antallet som var til stede da fotballarenaen ble innviet i juli 2007.

Kontorbygg i tre etasjer

På østsiden er det planlagt et 3.000 kvadratmeter stort kontorbygg i tre etasjer. Ståplassene på denne siden vil være i én etasje, pluss to balkonger, også her med tak over. Under er det planlagt et åpent parkeringsanlegg.

– Det hadde vært fint å få fullført stadionanlegget. Først med de to kortsidene ferdig utviklet har vi en komplett stadion. Det har jo fungert strålende. Vi har vært tre ganger i Tippeligaen siden åpningen. Det å ha et skikkelig anlegg har stor betydning for både fotballen og publikum, sier Øivind Allum.

Nå håper han det i framtida også vil bli kunstgress.

For å få framdrift på østsiden vurderer eierne å begynne med råbygget, før de har fylt det opp med leietakere. I disse dager regner de på denne delen.

Økonomien på fote igjen

Komplett Arena kostet i sin tid 110 millioner kroner. I dag har eierne en bankgjeld på 25 millioner. Det er de godt fornøyd med.

– Det har vært en slitsom tid med økonomien. Nå har vi omsider fått orden på den, ikke minst takket være samarbeidet med Sparebank 1 BV, som alltid har stilt opp, sier Allum.

Pindsle eiendomsutvikling

Torp IT AS (Gunnar Bjønness, Sigurd Bjønness, Roy W. Furulund) 41,54%

Allum AS (Øivind Allum) 17,69%

Rico Eiendom AS (Øistein Skjerven) 16,15%

Amalie AS (Gunnar Bjønness) 8,46%

Juli Invest AS (Bjørn Granerød) 8,46%

Alesco AS (Bjørn Granerød, Knut Hanssen) 8,69%

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.