Hjelp Yvonne å fylle julevogna

SLÅ FJORÅRET: I fjor opplevde Yvonne Andreassen stor giverglede blant kundene hos Joker Virik. I år håper hun å samle inn enda flere varer som kan komme trengende til gode.

SLÅ FJORÅRET: I fjor opplevde Yvonne Andreassen stor giverglede blant kundene hos Joker Virik. I år håper hun å samle inn enda flere varer som kan komme trengende til gode. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Butikksjef Yvonne Andreassen er litt julenisse, men trenger hjelp fra smånisser – altså kundene – for å kunne hjelpe andre.

DEL

Noen sliter med å finne penger til alt som skal handels til jul. Andre må prioritere strengt. Det vil butikksjef Yvonne Andreassen ved Joker Virik i Pukkestadbakken gjøre noe med.

Fra 1. desember plasserer hun ei handlevogn sentralt i butikken ved kassene. Der kan kunder etter eget ønske, og evne, legge fra seg varer som kan hjelpe og glede andre i jula. Men det er ikke bare kundene som skal hjelpe

– Vi vil også legge én eller flere varer fra butikken i vogna daglig, forsikrer Andreassen.

Personer som kan tenkes å ville ha glede av varene, kan imidlertid ikke bare komme og forsyne seg. Andreassen har gjort en avtale med Røde Kors om at de kommer og henter varene i flere omganger fram mot jul.

– De har et apparat for utdeling og vet hvem som trenger det mest, sier butikksjefen.

LES OGSÅ: Her får Dag Robert (31) halvparten av maten sin

Vil slå fjoråret

Hun vet at tiltaket er populært, for også i fjor hadde butikken en liknende innsamling. Da ga kundene alle slags varer, fra ribbe og julepølser, til sjampo, hjemmestrikkede ting og innpakningspapir. Kjølevarer ble lagt på kjøl til Røde Kors kom og hentet. Rundt 95 prosent av varene ble kjøpt i butikken.

Noen kunder vippset også penger til butikken, slik at Andreassen og hennes ansatte selv kunne velge ut varer.

– Vi hadde den glede å kunne gi bort ti banankasser, og mange handleposer, fulle av julemat og andre varer. Dette vil vi gjerne slå i år, sier Andreassen.

Leder Steinar Hvitstein i Røde Kors fortalte Sandefjords Blad i fjor at de aldri før hadde fått inn så mye mat. Han roste tiltaket til Joker Virik, blant annet fordi varene var varierte.

LES OGSÅ: Røde Kors: – Aldri fått så mye mat før

Også hjelperingen

I tillegg til Røde Kors vil Yvonne Andreassen i år også gi varer til en annen frivillig organisasjon – Hjelperingen. Den ble startet av noen jenter i Larvik, men opererer nå også i Sandefjord.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken