For fjerde gang tilbyr Sandefjord Kreftforening, i samarbeid med Sandefjord kommune ved Lærings- og Mestringssenteret og tverrfaglig team innen kreftomsorg, kurset «Å leve med kreft...». Denne gang er det relevant kunnskap og praktiske «verktøy» i hverdagens utfordringer som er tema.

– Når utgangspunktet er en alvorlig sykdom er det krevende å finne og leve et normalt liv. Målet er selvfølgelig å bli frisk, men sykdommen påvirker i stor grad livet, sier veileder Vincent Hagerup.

Han tror ikke det finnes noen med kreft som ikke har tenkt på døden. For mange bestemmer sykdommen over dagen, og hva og hvor mye man spiser. Gjennom kurset får deltakerne møte andre i samme situasjon og som de kan dele erfaringer med. Fra kurslederne får de ulike råd og mestringsteknikker for hvordan man kan få et godt og meningsfullt liv.

LES OGSÅ: Lær å leve med kreft

Kurset holdes på Sandefjord Medisinske Senter i Skiringsalsveien på disse dagene: 15. mars, 29. mars, 5. april og 3. mai. Tidspunktene er fra klokka 14.00 til 17.00.

Også pårørende til kreftrammede kan melde seg på kurset, som er gratis. Det er imidlertid begrenset til 20 plasser. Fredag var 15 påmeldt. Påmeldingen er det kreftsykepleier Silje Wergeland Kvestad som tar imot på telefon 40 90 78 31.

De to andre kurslederne er kreftsykepleierne Tina Haugen og Astri Andersson.

LES OGSÅ: Årets sykepleier i Vestfold er fra Sandefjord