Tirsdag kveld kan du se direktesendt TV fra Sandefjord

KOMMER HIT: Når NRK kommer til Sandefjord for å lage direktesendt TV, tar de i bruk den gamle delen av Hvalfangstmuseet som studio.

KOMMER HIT: Når NRK kommer til Sandefjord for å lage direktesendt TV, tar de i bruk den gamle delen av Hvalfangstmuseet som studio. Foto:

Tirsdag kveld dukker Sandefjord opp på TV-skjermen når NRK-programmet «Norge nå» sender direkte fra Hvalfangstmuseet.

DEL

Når NRK-programmet «Norge nå» kommer til Sandefjord, rigger de seg opp med et midlertidig studio i Hvalfangstmuseets eldste del, blant utstoppede pingviner og seler.

Å bli vist på nasjonal TV i beste sendetid er noe avdelingsdirektør Dag Ingemar Børresen ved Hvalfangstmuseet ser fram til.

– Vi synes det er topp at de kommer hit. Det viser at vi er en viktig institusjon, sier han.

LES OGSÅ: Ekstremløp endte dramatisk for Frank Løke: – Jeg ante ikke hvor jeg var (+)

Smakebit på ny utstilling

Direktesendingen starter på NRK 1 kl. 20.25. Noe av det sendingen skal fokusere på er hvordan konene til hvalfangerne hadde det, samt hvordan det var å være barna deres og vokse opp i byen.

Dette vil bli tema i en ny utstilling museet jobber med. Hanne Garmel ved museet har forsket på tematikken og kommer til å bidra under sendingen.

– Det er et tema vi tror mange kan kjenne seg igjen i, men det har ikke vært fokusert på tidligere. Det har vært den maskuline siden av hvalfangsten som har blitt belyst, sier Børresen.

I tillegg blir det blant annet innslag fra byssa på hvalbåten «Southern Actor», og forfatter av boka «Hvaleventyret», Andreas Tjernshaugen, kommer.

Sandefjordinger som ønsker å få med seg sendingen må nøye seg med å se den på TV-skjermen, for den er ikke åpen for publikum, kun inviterte gjester.

Artikkeltags