Serverer englesang

LUKE NUMMER TRE: Ensemble di Nuovo åpner tredje julekalenderluke med å synge i Sandefjord Glassmagasin i dag klokka 17.00. Der serverer de smakebiter på julekonserten koret skal ha i Sandefjord kirke søndag, der temaet er «Engler». FOTO: PRIVAT

LUKE NUMMER TRE: Ensemble di Nuovo åpner tredje julekalenderluke med å synge i Sandefjord Glassmagasin i dag klokka 17.00. Der serverer de smakebiter på julekonserten koret skal ha i Sandefjord kirke søndag, der temaet er «Engler». FOTO: PRIVAT

Artikkelen er over 4 år gammel

I Sandefjord Glassmagasin torsdag ettermiddag åpner Ensemble di Nuovo den tredje luka i Hvalkjæftens julekalender.

DEL

24 dager med 24 kulturarrangementer på 24 steder:

Det er innholdet i dugnaden der Hvalkjæften i samarbeid med Fjorden Sanitetsforening, Sandefjord kommune, Sandefjord Byen Vår og Sandefjords Blad hver dag fram mot jul åpner en kulturell luke i ett av byens forretningslokaler eller på et offentlig sted i sentrum.

Kultur og hjelp

Hver dag er det nye artister som opptrer. Hvem som skjuler seg bak luka, blir først avslørt i Sandefjords Blad samme dag som luka åpnes og på sb.no kvelden i forveien.

LES OGSÅ: Hallo i kalenderluken Sandefjord!

– Stedene og innholdet varierer fra dag til dag, men formen er den samme. Vi avspiller en lukefanfare og introduserer innholdet i luka. Det kan være alt mulig og slettes ikke bare sang, sier hvalkjæft Frode Anmarksrud hemmelighetsfullt.

I tillegg til unike kulturopplevelser får publikum også mulighet til å hjelpe sandefjordsfamilier med begrenset økonomi til en gratis ferie på Knattholmen til sommeren.

Korkonsert

Torsdag er det Ensemble di Nuovo som åpner luke nummer tre når de opptrer i Sandefjord Glassmagasin i Kongens gate 14 klokka 17.00.

Koret ble opprinnelig startet av Vesta Zabulioniene i 2000 under navnet Sandefjord Jentekors Ensemble. I 2007 fikk de en total «makeover» gjennom nytt navn og logo, og de ble en del av Vesta Sangskole.

Navnet Ensemble di Nuovo kommer fra italiensk og betyr «på nytt» eller «igjen», noe som gjenspeiler sangernes visjoner og idé: et ønske å begynne et friskt kapittel i korets historie og satse mot nye og høyere mål. De siste årene har de hatt mange temakonserter som «Ave Maria» og «Halleluia», med bare sanger med samme tittel.

I vår hadde de barokkonsert hvor de hadde med seg kammerorkester, mens det nå i høst var norsk folkemusikk a cappella med bunad og felespill.

Det nærmer seg jul, og for Ensemble di Nuovo betyr det at det snart er konsert igjen. Deres julekonsert er 6. desember i Sandefjord kirke og har engler som tema. I lukeinnslaget i dag får publikum høre et utdrag av de kjente og kjære julesangene som koret elsker å synge.

Den kulturelle kalenderen er et gratisarrangement, men bidra gjerne i Fjorden Sanitetsforenings innsamlingsaksjon. Pengene går til sommerferie for familier med begrenset økonomi.

På første kalenderkonsert 1. desember kom det inn 2.672 kroner.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken