Jarle (60) kræsjet med hund i skiløypa

Jarle Busterud (60) må belage seg på to måneder med nakkekrage og en lengre rehabiliteringsperiode før han er klar for nye turrenn. De første nettene må han sove i stresslessen i stua hjemme i Hernes. Foto: Tore Sandberg

Jarle Busterud (60) må belage seg på to måneder med nakkekrage og en lengre rehabiliteringsperiode før han er klar for nye turrenn. De første nettene må han sove i stresslessen i stua hjemme i Hernes. Foto: Tore Sandberg Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Jarle Busterud (60) er lenket til stolen med ødelagte nakkevirvler og brudd i nakken etter møtet med hunden.

DEL

Jarle Busterud (60) ber hundeeiere vise aktsomhet i skiløypa etter det dramatiske møtet med en hund under turrennet Sørfjellrunden i Solør søndag.

Del

– Fallet var stygt nok til at jeg kunne blitt lam. Nå tenker jeg at jeg har vært heldig som ikke ble alvorligere skadd, sier Busterud ettertenksomt til avisen Østlendingen.

LES OGSÅ: Hundebæsj ødelegger løypene i Marum

Turløper med hund sperret løypa

Nylig ble han utskrevet fra sykehuset. Nå må han gå to måneder med nakkekrage.

– Det er slått av to skall i nakkevirvler. Jeg har også flere andre småbrudd i nakken. I tillegg har jeg fått slått løs flere tenner.

Årsaken til uhellet var en turløper med hund som kom i veien for Jarle Busterud i en bratt utforkjøring, cirka fem kilometer før mål i Sørfjellrunden;

– Jeg lå 15–20 meter bak ei dame i løypa. Jeg hadde veldig god glid på skiene mine, og det gikk fort unna på det gode føret da jeg oppdaget at det var ei bikkje ved løypa.

– Skjønte det ville gå galt

– Jeg husker ikke hele hendelsesforløpet, men jeg oppfattet at eieren sto på ene siden av løypa med et langt bånd til bikkja på andre siden av sporet. Jeg er usikker på om jeg rakk å rope «slipp bikkja», men jeg skjønte i hvert fall at det ville gå galt, forteller Busterud.

Fallet var uunngåelig og 60-åringen gikk bokstavelig på trynet.

– Jeg kjente at jeg skrubbet ansiktet og at jeg hadde slått løs noen tenner. Jeg blødde fra munnen, men husker at jeg kom meg opp på kne. Det sto et tre rett ved løypa og jeg er glad jeg ikke traff det.

Klarte ikke å røre seg

Jarle Busterud ble relativt raskt tatt hånd om av to hjelpsomme personer.

– Jeg tenkte mest på tennene. De to hjelperne støttet og skjøv meg til mål. Først tenkte jeg at det ikke var noe galt med nakken, men snart klarte jeg ikke å røre meg.

Busterud ble lagt i et varmt rom til ambulansen kom. Det gikk tre timer fra uhellet skjedde til jeg var på sykehuset.

– Ha kontroll over hunden

Dårlig radiosamband gjorde at arrangøren ikke fikk sendt snøscooter med kjelke til å hente den skadde Hernes-løperen.

– Jeg bærer ikke nag til arrangøren for at uhellet skjedde. Man kan ikke forvente at de skal holde turgåere borte fra løypene når det pågår renn.

– Men hundeeiere må vise hensyn og sørge for å ha kontroll på hunden sin, oppfordrer Jarle Busterud.

Takket være den pålagte lisensen fra Norges Skiforbund får han dekket skaden sin på forsikringen.

LES OGSÅ: Nå er det krisetid for rådyra

Artikkeltags