Mannen var bare 17 år gammel da de to hendelsene skjedde.

Den eldste av de to 13 år ­gamle jentene kom i kontakt med den fire år eldre gutten på Facebook. En dag ringte han henne, og sa at de måtte møtes. Han hadde noe viktig å fortelle om jentas kjæreste.

Det var første gang de to ­møttes. 17-åringen skal ha tatt henne inn i en bod mot hennes vilje, der overgrepet skal ha skjedd.

Jenta fortalte at han hadde prøvd å få av henne klærne, men mislyktes.

– Rørte ikke jenta

Den tiltalte sa at han ikke rørte henne, og at de bare snakket sammen.

Noen dager senere fikk ­familien vite om hendelsen, og da ble saken anmeldt.

Det ble en delt avgjørelse i retten. Fagdommeren og den ene meddommeren mente at mannen var skyldig.

For den andre 13 år gamle ­jenta var den første siktelsen voldtekt, men dette ble endret til seksuelt samkvem med barn under 14 år. Jenta fortalte at hun hadde kjempet mot under hendelsen.

Den tiltalte forklarte at jenta hadde ønske om at de to skulle være sammen, og bli kjærester. Han nektet for å ha rørt jenta.

Delt avgjørelse – igjen

Også denne gangen ble det en delt avgjørelse i retten. De to meddommerne mente at man ikke kunne se bort fra at hans historie var sann, og frikjente ham. De mente det var flere ting som svekket jentas for­klaring.

Fagdommeren ville dømme «skyldig» også på dette punktet. Han mente at en del SMS-er mellom de to klart indikerte at det hadde foregått noe mellom de to. Jenta fikk alle symptomer på at det hadde skjedd et seksuelt overgrep – hun endret totalt oppførsel.

Betinget fengsel

Retten dømte den nå 19 år gamle mannen til 30 dagers fengsel for å beføle og kysse den ene jenta. Denne straffen ble gjort betinget, med to års prøvetid. Aktors straffeforslag var 380 timers samfunnsstraff.

Retten la vekt på at det var lang tid siden forholdene skjedde, at tiltalte var ung og «lite mentalt moden for alderen».