Synger siste luke ut

24 opplevelser: Siden første luke ble åpnet har den julekalenderen vært en opplevelse for alle som har bidratt. Mannskoret Hvalkjæften åpnet selv den første luka i redaksjonslokalene i Storgata – og avslutter den siste utenfor gullsmed Haakonsen julaften. Foto: Steinar Ulrichsen

24 opplevelser: Siden første luke ble åpnet har den julekalenderen vært en opplevelse for alle som har bidratt. Mannskoret Hvalkjæften åpnet selv den første luka i redaksjonslokalene i Storgata – og avslutter den siste utenfor gullsmed Haakonsen julaften. Foto: Steinar Ulrichsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– En flott reise, sier kalenderansvarlig Magne Svanevik om Hvalkjæftens 24 kulturelle luker for et godt formål.

DEL

Hver ettermiddag i hele desember fram til julaften har byen vært preget av ulike kulturelle stunts. Frivillige krefter har alle bidratt med opptredener spredt over hele sentrum.

De har gjort det både for å spre glede, og i særlig grad for å bidra til at publikum kunne gi penger til et godt formål – sommerferie for familier med begrenset økonomi.

– Vi vil først takke alle for dugnaden, alle som gjorde hver luke til en opplevelse, butikk- eiere og andre som viste oss nye steder for opplevelser, avisa, kommunen, Sandefjord Byen Vår, og ikke minst publikum som har møtt opp og vært med å skape så mye fint. Jammen var det plass til dette også i førjulstida, sier Magne Svanevik.

Han har vært ansvarlig for den gigantiske dugnaden som julekalenderen har vært, i regi av mannskoret Hvalkjæften. Et fulltallig kor åpnet selv den første luka, og ved hver eneste luke siden har to av medlemmene bidratt når andre har hatt oppgaven.

Stille sedler i bøssa

Da luke 13 sto på programmet, under julegateåpningen i Bjerggata, stilte koret igjen opp. Og det gjør de også, når kalenderen avsluttes utenfor gullsmed Haakonsen i Jernbanealleen julaften klokka 11.00 – «for menn som ennå ikke har fått kjøpt gaven til henne» – som Svanevik sier.

– Som vanlig håper vi at konserten ikke blir forstyrret av mynter i Fjordens bøsser, idet vi oppfordrer til å gi sedler til det gode formålet.

Fjorden, det er sanitetsforeningen som flittig, vennlig og stillferdig har gått rundt med bøssene. Fram til og med tirsdag hadde de samlet inn over 105.000 kroner. Etter at de har bydd fram bøssene for siste gang julaften vil totalbeløpet trolig passere 110.000 kroner.

– Dette har vært helt fantastisk å være md på. Det er ikke til å tro hvor velvillige alle har vært. Dette har vært en vinn-vinn situasjon for alle, sier leder i foreningen, Gina Klavenes.

Fargerikt fellesskap

Når Hvalkjæften torsdag synger «Deilig er Jorden» sammen med publikum, minner Magne Svanevik om at vi utfordres av krefter som ikke sier «ja til et fargerikt fellesskap».

– Vårt tilsvar er å avslutte kalenderen med den flotte sangen «Irish Blessing», sier Svanevik.

Kulturell Julekalender

Et samarbeid mellom Hvalkjæften, Fjorden Sanitetsforening, Sandefjord Byen Vår, Sandefjords Blad og Sandefjord kommune.

Kulturdugnad gjennom førjulstida, med innslag hver ettermiddag.

Gratis arrangement, men bidra gjerne i Fjorden Sanitetsforenings innsamlingsaksjon på kontonummer 2480.11.52836.

Pengene går til sommerferie for familier med begrenset økonomi.

På kalenderkonserten tirsdag kom det inn 3.965

Per 22. desember var det samlet inn 105.283 kroner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken