Barn synger julen inn

Inne sist - ut nå: Barna i Vesterøy Barnegospel hadde forrige helg en stor opplevelse, da de sang sammen med Sandefjord Blandede Kor i en fullsatt Sandefjord kirke. Mandag klokka 18.00 opptrer de med julesanger utenfor butikken Kaos ved Bytunet.

Inne sist - ut nå: Barna i Vesterøy Barnegospel hadde forrige helg en stor opplevelse, da de sang sammen med Sandefjord Blandede Kor i en fullsatt Sandefjord kirke. Mandag klokka 18.00 opptrer de med julesanger utenfor butikken Kaos ved Bytunet. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Dirigent Joachim Frimpong tar med seg sine unge gospelsangere til Bytunet.

DEL

Forrige helg var Vesterøy Barnegospel i aksjon i en fullsatt Sandefjord kirke, sammen med Sandefjord Blandede Kor. Og de har sunget adventsgudstjeneste i Vesterøy kirke.

Mandag klokka 18.00, utenfor butikken Kaos ved Bytunet, blir de rundt 20 barna å høre igjen. Det skjer i forbindelse med mannskoret Hvalkjæftens kulturelle julekaledner.

Dirigent Joachim Frimpong og pianist Stian Tveit tar barna, og publikum, gjennom et knippe lette og morsomme julesanger, men selvfølgelig med julens budskap som hovedingrediens.

For Tveit er det spesielt morsomt at koret framfører en sang hans far Per Tveit skrev for nøyaktig 30 år siden – «Julestjernen stor og fin», med tekst av Aud Marie Danielsen. Sangen ble til på Mosserød skole, og til for 2. klasse det året – der Stian var elev.

– Det er på en måte Sandefjords egen julesang, men også min. Nå har den spredt seg over det ganske land, sier sønnen.

Hvalkjæften innleder for øvrig hver av sine «luker» i julekalenderen med å spille av en annen sang av Tveit, korets tidligere dirigent. Ifølge Stian er sangen, som ble skrevet for cirka 10 år siden, morsom og dårlig – men dårlig nok til at det er gøy.

Skryter av dirigenten

I Vesterøy Barnegospel synger barn fra 1. til 7. trinn. De kommer ikke bare fra Vesterøya, men fra alle Sandefjords barneskoler. Hver mandag øver de i Vesterøy kirke, der de har sine base. I løpet av året opptrer de på mange gudstjenester og konserter, både i og utenfor kirken.

Koret er kjent for å være et sprudlende, med mye trøkk og humor. Æren for det tillegger Tveit korets unge dirigent Frimpong.

– Han har tatt koret til nye høyder med sin musikalitet og smittende energi. Han er virkelig avgjørende, sier Tveit.

Plass til mange flere

Antallet på 20 har holdt seg nokså stabilt de siste årene, men Tveit tar gjerne imot flere barn etter nyttår.

– Vi har kapasitet til mange flere sangglade barn. Det skal mye til før vi setter strek, sier Stian Tveit.

Julekalender

Et samarbeid mellom Hvalkjæften, Fjorden Sanitetsforening, Sandefjord Byen Vår, Sandefjords Blad og Sandefjord kommune.

En stor kulturdugnad gjennom hele førjulstida, med kulturinnslag hver ettermiddag fra 1. til 24. desember i sentrum.

Hva, hvor og når blir presentert på sb.no dagen før lukeåpningen, og på den aktuelle dagen.

Gratis arrangement, men bidra gjerne i Fjorden Sanitetsforenings innsamlingsaksjon. Pengene går til sommerferie for familier med begrenset økonomi.

Per 11. desember var det samlet inn 24.207 kroner.

Tirsdag kommer en ny oversikt over innsamlede beløp.

Artikkeltags