Lager juleshow for de rusavhengige: – Det er en tradisjon vi setter pris på

JULESHOW: Trubadur Elling Hem og tryllekunstner Bjørn Haldorsen lager nytt juleshow for rusavhengige. (Bildet er tatt i en annen sammenheng).

JULESHOW: Trubadur Elling Hem og tryllekunstner Bjørn Haldorsen lager nytt juleshow for rusavhengige. (Bildet er tatt i en annen sammenheng). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Elling Hem og Bjørn Haldorsen har et stort hjerte for rusmisbrukere, og liker å spre litt glede i rekkene når det nærmer seg jul. I år blir det julelunsj og show på Atlantic hotell.

DEL

– Juleshowet har blitt en fast juletradisjon de siste årene, og hele teamet som opptrer synes det er en veldig hyggelig og fin tradisjon, som vi gjerne vil fortsette med, forteller primus motor og fast konferansier på alle showene, Bjørn Haldorsen (74).

Vanligvis arrangeres juleshowet på Sandar herredshus, men i år har man valgt å flytte det til Atlantic hotell.

Flytter til hotell

– Det er alltid så god julestemning på hotellet i desember, så jeg spurte om vi kunne få lov til å arrangere en julelunsj for de rusavhengige der. Det syntes de var en god idé, og stilte opp, forteller Haldorsen.

Både han og Elling Hem synes det er svært trivelig å få opptre for de rusavhengige.

– Vi har det alltid hyggelig når vi opptrer for dem, det blir så god stemning. De setter veldig stor pris på at noen gjør noe for dem. Jeg var på besøk på herredshuset for noen uker siden, og da var de raske til å spørre om vi ville besøke dem i år også. Og det vil vi selvsagt gjøre, smiler 74-åringen.

Arrangørene gleder seg

– Jeg vet at Elling Hem er veldig entusiastisk når det gjelder dette arrangementet. Han gleder seg like mye som meg, sier Haldorsen.

Elling Hem og Bjørn Haldorsen er alltid faste innslag på showet. I år får Elling med seg sin far Per Gunnar Hem, på trompet, samt en nykommer på piano – Gunnar Hansen.

– Det blir selvfølgelig et variert program. Vi skal synge alt fra julesanger til rock 'n' roll, sier 74-åringen.

Tryller og tryller gaver

Haldorsen skal – som vanlig – være konferansier under juleshowet, samt at han skal opptre i sin kjente rolle som tryllekunstneren Bjørn Haldor.

Men det er ikke bare i showet Haldorsen «tryller». Han har en rekke gode samarbeidspartnere som hjelper ham med å trylle fram gaver – som Akers bakeri.

– Vi klarer alltid å ordne noen overraskelser til juleshowet, og det blir det selvfølgelig i år også. Men jeg kan naturlig nok ikke røpe i avisa hva det er, smiler Haldorsen.

Det pleier å komme rundt 30–40 personer på julelunsjene. Showet på Atlantic starter 12. desember klokka 12.00, og varer rundt en time. Arrangementet er selvfølgelig alkoholfritt.

Besøker sykehjemmene våren 2019

Bjørn Haldorsen er også i full gang med å planlegge våren 2019, der han pleier å besøke sykehjem i distriktet, for folk som vanligvis ikke kommer seg ut.

– Dette har vi holdt på med i snart 30 år – vi har vært på Nygård sykehjem 28 ganger, tror jeg. Det er alltid like gøy å være med på det. Vi kommer trolig til å besøke Nygård, Kamfjordhjemmet og Andebu sykehjem, sier Haldorsen.

Han får flere forespørsler om å opptre andre steder, men det blir trolig med disse tre arrangementene.

Artikkeltags