Gå til sidens hovedinnhold

Nå har de døve fått egen kirke

Den første døvekirken i Vestfold er vigslet

Artikkelen er over 6 år gammel

Selv om Terje J. Johnsen har vært døveprest i Sandefjord siden 2010, har han ikke hatt en egen døvekirke før nå.

Mens kirkeklokkene i byen ringte inn til gudstjeneste søndag formiddag, var det ingen kirkeklokker som kimte i Prinsens gate 11. Det nye gudshuset bruker tegnspråk som primærspråk og blir en visuell kirke. Vigslingsgudstjenesten hadde tiltrukket seg mange, noe som førte til at halvparten av dem måtte følge gudstjenesten via en TV-skjerm ute i bakgården.

 

Prominente gjester deltok

Prominente gjester var også på plass. Blant dem Ole Kristian Kvarme, biskop for døvekirken i Oslo, prost i døvekirken i Norge, Roar Bredvei, døveprest i Oslo, Jarl Åge Tjørn og Lisa Lind, første kvinnelig hørselshemmede døveprest i Vestfold.

Prinsens gate 11 er valgt som døvekirke fordi bygget ligger sentralt i Sandefjord. Her kommer det ikke til å holdes gudstjeneste hver eneste søndag, men kanskje én søndag i måneden. I tillegg skal huset brukes til kafétreff og trosopplæring.

– Vi har jobbet lenge med å få en døvekirke til Sandefjord, så dette synes vi er flott. Tidligere har vi brukt Olavskapellet i Sandar menighetshus til gudstjenester, forteller døveprest Johnsen.

Jobbet med døve siden 70-tallet

Presten er ikke døv selv, men har jobbet med døve siden 70-tallet. Han lærte seg også tegnspråk da. Johnsen forteller at døvekirken i Sandefjord blir en samlingsplass for døve i både Vestfold og Grenland.

– Med eget hus får vi tilrettelagt gudstjenestene for  de hørselshemmede, sier han.

 

Det var besøkende fra flere norske byer på plass og også fra andre land. Flere av disse hadde deltatt på «Døves kulturdager» som ble arrangert i Sandefjord i helgen. Det har blant annet vært et arrangement i Hjertnes og andre sammenkomster.

Etter vigslingsgudstjenesten søndag var det kirkekaffe for alle som hadde møtt fram.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.